Salate vesele de primăvară

14 April of 2011

Foto: Hubert Burda Media

Salată italiană cu frigărui de mozzarella și roșii
Ingrediente (4 porții): •2 căpățâni de salată verde •1 legătură ruccola •sare •12 roșii cherry •24 biluțe de mozzarella •1 pepene galben •piper •3 lingurițe pesto cu busuioc (de la borcan) •2 linguri ulei de măsline •4 linguri
oțet balsamic •1 linguriță muștar •8 felii subțiri șuncă de Parma (uscată)
1 Se curăță salata verde și ruccola și se rup bucăți. Se sărează ușor și se repartizează în 4 boluri mici. Se spală roșiile și se taie jumătăți. Se lasă să se scurgă biluțele de mozzarella. Se taie pepenele în două, se golește de sâmburi cu lingurița și se decojește. Se taie cuburi pulpa de pepene și se piperează. 2 Se tăvălesc prin pesto bilele de mozzarella și roșiile și se înfig, alternativ, pe țepușe de lemn. 3 Se amestecă bine uleiul cu oțet, muștar, sare și piper. Se stropește salata cu acest dressing. Se repartizează pe salate cuburile de pepene galben. La fiecare porție se așază decorativ câte 2 felii de șuncă și se ornează apoi cu frigăruile de roșii și mozzarella.
Preparare: 30 de minute. Per porție: 300 kcal, proteine: 17 g, grăsimi: 23 g, carbohidrați: 4 g

 


Salată asortată cu croque-monsieur – salată de legume și tartine
Ingrediente (4 porții): • 1 ardei gras roșu
• 150 g brânză de capră • 2 mini-baghete
• 1 salată radicchio • 1/2 căpățâ­nă salată creață • 50 g frunze tinere de spanac • 1/2 legătură busuioc • 1 linguriță muștar • 2 linguri oțet de vin alb • 1 linguriță zahăr
• 8 linguri ulei de măsline • sare, piper
• 30 g semințe de pin • 4 linguri pesto cu busuioc (de la borcan)
1 Se încinge grilul cuptorului. Se taie în două ardeii grași, se curăță de semințe, se așază pe o tavă și se lasă să se coacă până ce pielea face bășicuțe. Se scot ardeii din cuptor și se decojesc, apoi se taie fâșii. Se taie în 8 felii pătrate brânza de capră. 2 Se taie în două mini-baghetele și pe fiecare jumătate se așază câte 2 felii de brânză. Se lasă să se gratineze la cuptor cca 5 min. până ce brânza începe să se topească. Se pregătesc salatele verzi și spanacul. Se spală busuiocul, se scutură, se rup frunzulițele și se taie fâșii. Se prepară o vinegretă din muștar, oțet, zahăr și ulei; se sărează și se piperează. 3 Salata se repartizează pe farfurii și se așază deasupra fâșii de ardei gras și busuioc. Semințele de pin se prăjesc într-o tigaie uscată. Se așază tartinele fierbinți (croque-monsieur) pe salată și se pune deasupra câte puțin pesto. Se presară semințe de pin. Se repartizează pe salate vinegreta și se servește imediat.
Preparare: 30 de minute. Per porție: 480 kcal, proteine: 8 g, grăsimi: 37 g, carbohidrați: 29 g



Comments

comments

Previous:

Pui fraged, în straie noi, de primăvară…

Next:

Mini-prăjituri…maxi-delicatese

You may also like

Post a new comment