Salata greceasca

29 February of 2016

Salată grecească nu-i o salata oarecare ci este o salată grecească cu fâșii de carne crocante și cuburi de feta aromate.

Ingrediente (4 porții):

• 150 g spanac
• 150 g roșii cherry
• 1 castravete
• 1 ceapă roșie
• 1 legătură pătrunjel
• 250 g brânză feta
• sare, piper
• 4 linguri ulei de măsline
• 400 g șnițele de porc
• 2 linguri făină
• 1 ou
• 80 g pesmet
• 2 linguri ulei de rapiță
• 2 linguri suc de lămâie
• 3 linguri oțet de vin alb
• 1 praf zahăr
• 1 linguriță oregano uscat

Preparare

1 Se încinge grilul cuptorului. Se pregătesc legumele și verdețurile. Se șterge spanacul. Se taie în două roșiile. Se decojesc castraveții și se taie felii. Ceapa se taie fâșii. Se rup frunzulițele de pătrunjel. Se taie cuburi brânza feta. Ceapa și roșiile se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se sărează și se piperează. Se stropesc cu 1 lingură de ulei și se coc la cuptor cca 10 min.
2 Se spală carnea, se șterge și eventual se bate cu ciocanul de șnițele. Se condimentează și se tăvălește prin făină. Se bat ouăle și se tăvălesc bucățile de carne, apoi se dau prin pesmet. Se prăjesc într-o tigaie în ulei încins cca 2-3 min. pe fiecare parte.
3 Pentru dressing, se amestecă sucul de lămâie cu oțet, zahăr, restul de ulei, oregano, sare și piper. Se amestecă ingredientele de salată pregătite cu roșii și ceapă. Se stropește cu dressing. Se taie șnițelele fâșii, se așază deasupra și se servesc.

Preparare: 35 min.; La foc: 16 min.;
Per porție: cca 570 kcal; Proteine: 39 g; Grăsimi: 34 g; Carbohidrați: 25 g

Comments

comments

Previous:

Tarta cu branza si zmeura

Next:

Prajitura rapida de ciocolata cu biscuiti

You may also like

Post a new comment