Salata de morcovi

15 January of 2016

Salata de morcovi este ideala in aceasta perioada a anului, morcovul crud sau fiert fiind un una din cele mai bune legume ale sezonului.

Ingrediente: 600 de grame de morcovi tineri (eventual congelati), trei linguri cu ulei de masline, sare, piper, trei linguri de otet balsamic alb, o lingura de mustar cu miere, o lingurita de seminte de chimen (neaparat), o jumatate de lingurita de paprika, doi catei de usturoi, 250 de grame de feta, 100 de grame de masline negre, fara samburi, o mana de frunze proaspete de menta.

Pune in apa, cu sare, care clocoteste, morcovii taiatii in bucatele, la fiert, pentru 15 minute. Scurge bine morcovii. Incinge o lingura de ulei si caleste morcovii 15 minute, impreuna cu un catel de usturoi tocat foarte fin. Adauga o lingura-doua din apa in care au fiert morcovii. Potriveste de sare si piper. Cand sunt gata da-i la o parte si lasa-i sa se raceasca la temperatura camerei.

Prepara sosul: amesteca otetul balsamic cu doua linguri de ulei si usturoiul tocat fin. Adauga mustarul, semintele de chimen (putin pisate inainte) si paprika. Omogenizeaza bine si rastoarna peste morcovi.

Adauga maslinele, branza feta sfaramata cu furculita si frunzele de menta rupte cu mana. Amesteca usor si lasa salata la rece, doua ore, inainte sa o servesti.

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/



Comments

comments

Previous:

Trei smoothie pentru fete destepte!

Next:

Supa de morcovi

You may also like

Post a new comment