Rulada sofisticata cu legume. Bunatati pentru Craciun

14 December of 2015

Trebuie sa-si gaseasca loc pe masa de Craciun aceasta rulada sofisticata cu legume. Combinatia este delicioasa, originala si foarte aratoasa. Rulada de legume este o garnitura perfecta dar si o mancare in sine.

Ca sa faci rulada de legume pentru Craciun ai nevoie de 60 de grame de orez basmati, fiert, coaja de la o lamaie, o ceapa, tocata fin, 600 de grame de ciuperci feliate, 50 de grame de unt, o lingura de patrunjel proaspat tocat, o lingura de tarhon proaspat, tocat si el, o lingura afine din dulceata de afine, doua oua fierte tare, tocate, sare si piper negru proaspat macinat. Mai ai nevoie de o foaie de aluat de patiserie, un ou batut, o lingurita de seminte de susan si un sos vegetarian, pentru servit.

Citeste si: Dulciuri cu pandispan. Trei retete delicioase

Incepe prin a incinge cuptorul. Pregateste o tava clasica de cozonac. Unge tava cu unt si tapeteaz-o cu hartie de copt. Combina orezul fiert si coaja de lamaie si pune amestecul deoparte, acoperit, in frigider. Pune untul intr-o cratita la foc mediu, adauga ceapa si ciupercile maruntite si prajeste totul 3-4 minute. Da-le deoparte sa se raceasca.

Adauga in orezul fiert ierburile tocate, afinele si ouale fierte tocate si amesteca bine. Pune sare si piper. Adauga ciupercile si ceapa calite si amesteca.

Pune foaia de aluat in tava. Pune umplutura si acopera cu aluat. Unge cu ou batut si presara semintele de susan. Da rulada la cuptor si coace-o timp de 40 de minute, pana ce devine aurie.

Scoate rulada de legume, pentru Craciun, din tava abia cand s-a racit bine. Taie si serveste.

Citeste si: Rafinamente pe gustul tuturor

Dulceata de afine este detaliul acre face din aceasta rulada una speciala. Nu scoate aceste ingredient din reteta. O poti inlocui cu dulceată de cirese amare sau cu orice alta dulceata neagra (din fructe de padure, afine sau mure) sau cu dulceata de nuci verzi (taie nucile marunt!).

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Nuga. O reteta veche

Next:

Ingrediente de baza pentru retete rapide

You may also like

Post a new comment