Reţete de prăjituri delicioase de casă

05 September of 2019

Chiar dacă patiseriile și cofetariile sunt pline de prăjituri delicioase, nimic nu se compară cu gustul celor proaspete preparate în casă. Mirosul inconfundabil care îţi inundă bucătăria şi reţetele simple de prăjituri pe care le poţi pregăti rapid sunt doar câteva dintre motivele pentru care te poţi ocupa de gătit, chiar la tine acasă. Vei avea nevoie de ingredientele pentru prăjituri şi de un mixer cu bol din inox de la Biovita. Cu ajutorul acestuia, ingredientele sunt uşor de amestecat şi frământat, iar preparatele dulci sunt pregătite rapid, scurtând timpul alocat gătitului. Iată câteva reţete de prăjituri delicioase de casă, pe care le poţi pregăti uşor!

Fursecuri fragede de casă

Una dintre cele mai simple reţete de prăjituri este reprezentată de fursecurile fragede de casă, pe care le poţi pregăti oricând îţi doreşti, fiind ideale în special pentru sărbătorile de Crăciun sau Paşte. Chiar dacă ornarea fursecurilor îţi poate lua mai mult timp, rezultatul final va fi inedit, iar tu te vei bucura de gustul lor incredibil de bun alături de cei mici, care se vor distra pe cinste. Pentru această reţetă, poţi folosi fie pistolul pentru biscuiţi, fie formele clasice pentru fursecuri, cu ajutorul cărora poţi decupa aluatul.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, pentru minimum 40 de fursecuri:

  • 180 g de unt moale
  • 280 g de făină
  • Un ou
  • 100 g de zahăr pudră
  • O păstaie de vanilie
  • O linguriţă coajă rasă de lămâie
  • Un vârf de sare

Nu uita de ingredientele pentru decor! În funcţie de preferinţe, poţi opta pentru cireşe confiate, ciocolată albă sau neagră, perle de zahăr, bomboane mici colorate sau fulgi de ciocolată. 

Reţeta pentru fursecuri fragede este simplă – se adaugă untul moale în mixer, apoi zahărul, sarea, coaja rasă de lămâie, păstaia de vanilia şi mixezi, până obţii o compoziţie omogenă. Adaugă şi oul, până se integrează în crema omogenă, apoi adaugă făină, până obţii un aluat cremos cu consistenţă densă. După ce aluatul este gata, foloseşte formele pentru fursecuri, in funcţie de preferinţe şi adaugă-le în cuptor, în tava curată. Înainte de a le introduce în cuptor, nu uita de ingredientele cu care poţi orna fursecurile: bombonele, perle de zahăr sau cireşe confiate, care le vor oferi un gust nemaipomenit. De îndată ce fursecurile s-au copt, se pot consuma calde sau reci, alături de un pahar cu lapte.

Prăjitură cu dovleac copt

O prăjitură perfectă pentru sezonul toamnă-iarnă şi nu numai este celebrul desert cu dovleac copt, delicios şi aromat. 

Ca ingrediente, vei avea nevoie de:

  • 400 g de piure de dovleac copt
  • 150 g de zahăr brun
  • 150 ml de ulei
  • 2 ouă
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • O lingură de esenţă de vanilie
  • 1-2 linguriţe de scorţişoară
  • 300 g de faină
  • Un plic de praf de copt
  • Un vârf de sare

Întâi de toate, trebuie să te ocupi de prepararea piureului de dovleac. Pentru aceasta, vei tăia dovleacul în părţi mici, căruia îi vei îndepărtă seminţele. Cu ajutorul unei hârtii de copt, vei coace dovleacul preţ de aproximativ 60 de minute, până când îl poţi străpunge uşor cu un cuţit. După aceea, vei îndepărta coaja şi vei pune dovleacul în mixer, până obţii un piure fin şi cremos. Pentru a realiza delicioasa prăjitură cu dovleac copt, trebuie să încingi cuptorul la 180 de grade Celsius, tapetând cu făină şi unt o tavă rotundă. În paralel, vei folosi un bol pentru a amesteca piureul de dovleac cu ouăle, uleiul, zahărul brun şi aromele, pe care le vei mixa bine cu ajutorul unui tel. Adaugă făina, praful de copt şi sarea şi amestecă bine, până când compoziţia se încheagă. Toarnă compoziţia în tavă şi las-o la cuptor aproximativ 45 de minute, până când devine uşor de tăiat. Dacă preferi, poţi folosi zahăr pudră pentru a orna prăjitura cu dovleac, care se poate păstra la frigider pentru câteva zile.

Brioşe cu banane şi iaurt grecesc

Un alt desert delicios, uşor de preparat în casă, este dat de brioşele cu banane şi iaurt grecesc, pentru care nici nu vei avea nevoie de ustensile speciale. Ai nevoie de o tavă, indiferent de formă, care să fie bine tapetată cu unt şi făină, în care vei adăuga formele speciale pentru brioşe. 

Pentru a te bucura de aproximativ 20 de bucăţi suficiente pentru tine şi cei dragi, vei avea nevoie de:

  • 2 banane bine coapte
  • 200 de grame de iaurt grecesc
  • 60 ml de ulei
  • 60 ml de lapte
  • 1 ou
  • O păstaie de vanilie
  • 3 linguri de cacao
  • 150 gr de zahăr
  • O llinguriţă de praf de copt
  • Un praf de sare
  • În compoziţie, poţi să adaugi şi fulgi de ciocolată, nuci, migdale, stafide sau cocos.

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius şi foloseşte formele pentru brioşe, pe care le vei aşeza în tavă. Foloseşte o furculiţă pentru a strivi bananele, din care vei obţine un piure cremos. Adaugă peste banane ulei, iaurt, zahăr şi lapte şi amestecă bine, urmând să pui şi vanilia şi oul, amestecând din nou. Nu uita de făină, care va închega întreaga compoziţie, după care poţi include şi pudra de cacao, praful de copt şi sarea. În acest moment poţi să adaugi şi nucile sau fulgii de ciocolată, care vor oferi un gust delicios brioşelor tale. Foloseşte o lingură pentru a umple formele de brioşe cu compoziţia obţinută, după care le vei pune în tavă, la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute. Serveşte-le calde sau reci, împreună cu cei dragi, brioşele reprezentând desertul ideal pentru o duminică în familie.

Care este reţeta ta preferată de prăjituri de casă?

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pexels

Comments

comments

Previous:

Rețete cu ardei grași

Next:

Omleta perfecta. Cateva retete si cateva idei

You may also like

Post a new comment