
Dasha Petrenko, 2012/Shutterstock.com
Tartă cu carne tocată și legume
Ingrediente (8 felii): •150 g cartofi făinoși •sare •150 g făină •80 g unt moale •2 cepe •1 ardei gras galben •1 ardei gras roșu •1 ardei gras verde •4 linguri ulei de măsline •500 g carne tocată mixtă •piper •boia dulce •3 ouă •150 g smântână •150 ml lapte •2 linguri bulion
1 Se decojesc cartofii, se spală și se taie cuburi; se fierb în apă cu sare timp de 15–20 min. Se scurg, se lasă să se răcorească și se zdrobesc, atâta timp când sunt încă fierbinți. 2 Se frământă un aluat din făină, unt, ½ linguriță de sare și cartofi. Se unge o formă de tort (Ø 26 cm). Se așază înăuntru aluatul și se ridică o margine înaltă; se dă la frigider. 3 Se încinge cuptorul la 200ºC. Se toacă ceapa. Se pregătesc ardeii grași și se taie bucăți de 1 cm. Ceapa și ardeii grași se călesc 3 min. în ulei încins; se scot. Se prăjește apoi carnea tocată până ce devine sfărâmicioasă; se condimentează cu sare, piper și ardei gras. 4 Se amestecă ardeiul gras cu carne tocată și se repartizează uniform peste aluat. Se bat ouăle cu smântână și lapte; se adaugă sare, piper și bulion și se toarnă peste compoziție. Se coace tarta cca 40 min. Se servește fierbinte sau rece.
Preparare: 50 minute, Coacere: 40 minute.
Per felie: 470 kcal, Proteine: 19 g,
Grăsimi: 35 g, Carbohidrați: 21 g
Sarmale cu arahide
Ingrediente (4 porții): •1 varză (cca 700 g) •sare •3 cepe verzi •50 g arahide prăjite și sărate •1 ou •2 lingurițe supă de vită instant •500 g carne de vită tocată •piper •3 linguri ulei de germeni de porumb •125 ml lapte •1 plic fulgi de cartofi (pentru 500 ml) •50 g unt de arahide
1 Se opăresc în apă cu sare 8 frunze de varză, cca 2 min. Ceapa verde se taie rondele; se amestecă împreună cu arahidele tocate, oul și 1 linguriță de supă instant; se adaugă carnea tocată și piperul și se frământă. 2 Se modelează din compoziția de carne 8 cârnăciori, care se înfășoară în frunzele de varză; se împachetează bine și se prăjesc în 2 linguri de ulei. Se adaugă 500 ml de apă și 1 linguriță de supă instant; se lasă să se înăbușe cca 20 min. 3 Se toacă restul de varză și se călește în ulei. Se condimentează și se înăbușă 8 min. Se dau în clocot 375 ml apă cu ½ linguriță de sare; se ia vasul de pe foc și se adaugă laptele, apoi fulgii de cartofi. Pe urmă se adaugă varza, sare și piper. Se înglobează și untul de arahide; se servesc sarmalele cu această garnitură.
Preparare: 1 oră, La foc: 20 min. Per porție: 680 kcal,
Proteine: 42 g, Grăsimi: 42 g, Carbohidrați: 30 g
Spaghetti bolognese
Ingrediente (4 porții): •1 cățel de usturoi •2 cepe •100 g morcovi •100 g fire de țelină •½ fir praz
•2 linguri ulei de măsline •400 g carne tocată mixtă •sare, piper •2 linguri bulion •400 g roșii decojite (conservă) •1 plic supă de legume deshidratată • 2 linguri pătrunjel tocat •500 g spaghete •50 g parmezan
1 Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se pregătesc legumele și se taie mărunt. 2 Se încinge uleiul într-o cratiță și se călesc carnea tocată și legumele; se sărează și se piperează. Se adaugă bulionul, roșiile, 400 ml de apă și supa de legume deshidratată. Se lasă să dea un clocot, apoi se lasă să fiarbă la foc moale cca 45 min.; se potrivește de sare și piper după gust și se adaugă pătrunjelul. 3 Spaghetele se fierb al dente într-o cantitate mare de apă cu sare, apoi se servesc cu sosul. Se rade deasupra parmezanul. Preparare: 20 minute, Fierbere: 45 minute. Per porție: cca 810 kcal, Proteine: 41 g, Grăsimi: 31 g, Carbohidrați: 92 g
Comments

Previous:
Tot ce stiai sau nu stiai despre PIZZA… mancarea fara frontiere!

Next:
Prajituri delicioase!
You may also like
-
23 Jan
Tagliatelle bolognese
Secretele BucătărieiPentru astăzi v-am pregătit o idee de rețetă simplă, care merge perfect cu vremea rece ...
-
06 Jan
Chec cu vin rosu si ciocolata
Secretele BucătărieiAcest chec cu vin rosu si ciocolata este un dulce remarcabil, cu totul special și ...
-
08 Dec
Irezistibil de bune
Secretele BucătărieiPenne cu porumb și cârnați cabanos Ingrediente (4 porții): •250 g cârnați cabanos •1 ceapă ...
-
12 Nov
Întrebări și răspunsuri culinare
NutrițieColega noastră, Roxana Melnic, e specialistă în bucătărie și răspunde cititoarelor la toate micile probleme ...