Rafinamente dulci

23 November of 2009

Tort Kranz în cremă de migdale

Ingrediente (14 porții): •500 ml lapte •160 g zahăr •1 pachet budincă de migdale •390 g unt la temperatura camerei •sare •4 ouă •200 g făină •60 g amidon •3 lingurițe praf de copt •10 g mirodenii pentru turtă dulce •50 g zahăr pudră •6 linguri suc de portocale •6 linguri lichior de portocale •150 g compot de merișoare (borcan)

Tort Kranz / Foto: Hubert Burda Medien

Tort Kranz / Foto: Hubert Burda Medien

Preparare:

1. Fierbeți 400 ml lapte. Ba­teți 100 ml lapte cu 40 g zahăr și budinca de migdale. Adăugați acest amestec în laptele de pe foc, dați într-un clocot, apoi lăsați budinca să se răcească, ames­­tecând continuu.

2. Încin­geți cuptorul la 180ºC. Bateți 6 minute 140 g unt, 120 g zahăr și un praf de sare. În­cor­porați ouăle pe rând la 30 de secunde. Cerneți făina, amidonul, praful de copt și mirodeniile și încorpo­rați-le în amestecul de mai sus. Tur­nați-l într-o formă înaltă, unsă în prealabil cu ulei (1 1/4 l). Coace­ți-l cca. 40 de minute. Apoi, lă­sați-l 10 minute în formă să se răcească și răs­turnați-l.

3. Bateți 5 minute 250 g unt cu zahărul pudră. În­cor­porați budinca puțin călduță, cu lingura. Tăiați prăjitura orizontal de 5 ori. Amestecați sucul și li­­chiorul. Însiropați blaturile. Un­geți-l pe cel de jos cu 1/3 compot și așe­zați-l pe-al 2-lea. Întindeți 1 cm cremă și așe­zați al 3-lea blat cu 1/3 din compot. Un­geți blatul 4 cu 1 cm cremă, așe­zați-l pe al 5-lea și ungeți-l cu restul compotului. Așe­zați ultimul blat. Îmbrăcați tortul în cremă și lăsați-l 1 oră să se răcească.

Poftă bună!

Preparare 1 oră.

cca. 440 kcal/porție

Ruladă cu ciocolată

Ingrediente (10 porții):

Blat: •4 ouă •125 g zahăr •1 praf de sare •50 g făină •2 linguri amidon •3 linguri cacao.

Umplutură: •300 g zmeură •50 g zahăr •1 lingură budincă de vanilie •3 foițe gelatină •4 cl zmeurată •3 linguri zahăr pudră •400 ml frișcă.

Și: •300 g glazură neagră

Rulada cu ciocolata / Foto: Hubert Burda Medien

Rulada cu ciocolata / Foto: Hubert Burda Medien

Preparare:

1. Încingeți cuptorul la 210ºC. Separați 2 ouă. Bateți 2 ouă, gălbenușurile și 50 g zahăr. Bateți al­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­bu­șu­rile, restul de zahăr și sarea și încor­porați-le în amestecul de mai sus cu gălbenușuri. În­corporați făina, amidonul și praful de cacao. În­tindeți aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Coa­ceți-l 12-15 minute. Răsturnați-l pe un pro­sop de bucătărie presărat cu zahăr, rulați-l și lă­sați-l să se răcească.

2. Încălziți zmeura și zahărul. Scur­geți sucul și colecta­ți-l. Bateți budinca de vanilie cu 3 linguri de apă și legați sucul cu ea. Adău­gați zmeura, dați un clocot, lăsați crema să se răcească și așezați-o la rece.

3. Înmuiați gelatina, stoarceți-o și dizolvați-o în zmeurată. Adău­gați zahărul pudră și lăsați-o să se răcească. Ba­teți friș­ca și amestecați-o cu gelatina.

4. De­rulați blatul, în­tindeți zmeura și frișca, rulați și lă­sa­ți-o la rece 3 ore.Topiți glazura, răciți-o și îmbrăcați rulada. Ornați-o, eventual, și cu glazură albă.

Poftă bună!

Preparare: 1 oră.

410 kcal/porție

Comments

comments

Previous:

Friptură picantă de porc

Next:

Delicatese cu pește

You may also like

Post a new comment