Pui fraged, în straie noi, de primăvară…

30 March of 2011

Foto: Hubert Burda Media


Copănele aromate marinate în muștar cu miere
Ingrediente (4 porții): •2 lingurițe muștar
•1 linguriță miere fluidă •2 linguri ulei de măsline •1 linguriță semințe de fenicul •sare, piper •4 pulpe de pui (a 200 g) •1 ceapă roșie
•2 căței de usturoi •2 linguri verdeață asortată, tocată •125 ml cidru sau suc de mere •3 linguri măsline negre •3 mere dulci-acrișoare
1 Se prepară o marinată din muștar, miere, ulei, fenicul, sare și piper. Se spală pulpele de pui, se șterg și se ung cu marinată. Se încinge cuptorul la 200ºC.
2  Se curăță ceapa și usturoiul. Se taie ceapa în două și apoi felii; usturoiul se toacă. Ambele se amestecă împreună cu verdeața, cidrul, măslinele și sarea. 3 Se spală merele și se scot cotoarele, cu instrumentul special. Apoi merele se taie rondele groase de cca 1 cm și se așază într-o formă de sufleu unsă. Se repartizează deasupra amestecul de măsline și verdeață. Se așază pulpele de pui pe acest pat și se coace totul la cuptor cca 45 min. Între timp, pulpele de pui se întorc o dată. Se servesc ornate cu verdeață proaspătă.
Preparare: 30 de minute. Înăbușit: 45 de minute. Cca 520 kcal/porţie


Pui fript vienez învelit într-o manta aurie de șnițel
Ingrediente (4 porții): •2 pui (a cca 1 kg) •sare, piper •3 ouă •1 linguriță boia dulce •100 g făină •100 g pesmet •2 l ulei pentru friteuză •1 legătură mare pătrunjel •2 cepe roșii •3 linguri oțet •4 linguri ulei
1 Se spală puii, se șterg și se taie în două, pe lung. Se îndepărtează pielea. Bucățile de pui se sărează și se piperează. Se bat ouăle cu boia. Pe câte o farfurie se așază făina, respectiv pesme­tul. 2 Se încinge grăsimea în friteuză sau într-o cratiță mare cu pereți înalți. Se tăvălesc bucățile de pui mai întâi prin făină, apoi prin ou și în final prin pesmet. Se prăjesc pe rând în grăsimea încinsă cca 17–20 de minute până devin rumene-aurii. Se scot și se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. 3 Pentru salată, se spală și se scutură pătrunjelul; se rup frunzulițele. Se curăță ceapa și se taie rondele. Ambele se așază într-un castron. Se prepară o vinegretă din sare, piper, oțet și ulei; se amestecă împreună cu ingredientele de salată. Salata se servește alături de bucățile de pui fripte și se ornează după fantezie.
Preparare: 1 oră. Cca 890 kcal/porţie


Pui cu paprica în stil unguresc
Ingrediente (4 porții): •4 fileuri de piept de pui
(a 150 g) •2 cepe •2 căței de usturoi •1 ardei gras roșu •1 rădăcină de pătrunjel •1 morcov • 3 linguri ulei
•5 lingurițe boia dulce •500 ml supă •sare, piper
•150 g smântână
1 Se spală și se șterg fileurile de piept de pui. Se curăță și se toacă ceapa și usturoiul. Se spală și se curăță ardeiul gras. Se decojesc rădăcina de pătrunjel și morcovii. Toate legumele se taie cubulețe. 2 Se încinge uleiul într-o cratiță; se călesc ceapa și usturoiul și se presară 4 lingurițe de boia; se călesc puțin. Se stinge totul cu supă. Se adaugă legumele, sare și piper. Se așază deasupra bucățile de pui și se acoperă vasul cu un capac; se lasă să se înăbușe cca 25 min. 3 Se scoate carnea din cratiță și se păstrează la cald. Se pasează legumele și se condimentează cu sare, piper și boia. Se înglobează smântâna. Se taie bucăți carnea și se servește cu sos; se ornează după fantezie.
Preparare: 25 de minute. Înăbușit: 25 de minute.
Cca 390 kcal/porţie


File alla bolognese, piept de pui cu o crustă bogată de carne tocată
Ingrediente (4 porții): •4 fileuri de piept de pui
(a 150 g) •2 linguri ulei •sare, piper •500 g ciuperci Champignon •300 g roșii decojite (conservă) •1/2 linguriță maghiran tocat •1 lingură busuioc tocat •boia dulce •200 g smântână •250 g roșii cherry •500 g carne tocată mixtă •1 ou •125 g parmezan ras
1 Fileurile se prăjesc în ulei 3 min. pe fiecare parte. Se sărează și se piperează; se așază într-o formă de sufleu. Se încinge cuptorul la 200ºC. Se curăță ciupercile și se taie felii; se prăjesc 3 minute și se condimentează. Se adaugă roșiile decojite și se condimentează cu sare, piper, maghiran, busuioc și boia. Se toarnă smântâna și se lasă să dea în clocot. Se taie în două roșiile cherry și se adaugă în cratiță; se amestecă. 2 Se frământă carnea tocată cu ou, sare, piper și boia. Se repartizează pe fileuri și se toarnă deasupra sosul de roșii; se coace la cuptor cca 30 de minute. După 20 de minute se presară deasupra parmezan.
Preparare: 30 de minute. Coacere: 30 de minute.
Cca 850 kcal/porţie


Pui la cuptor aromatizat cu portocală, scorțișoară și rozmarin
Ingrediente (4 porții): •1 pui mare (cca 1,3 kg) •1 portocală
•1 legătură ceapă verde •3 fire rozmarin •800 g cartofi roșii
•3 linguri ulei •1/2 linguriță scor­țișoară măcinată •1 linguriță boia dulce •sare, piper
1 Se încinge cuptorul la 200ºC. Se spală puiul, se șterge și se taie în 8 bucăți cu foarfeca specială pentru porționat carnea de pasăre. Se spală portocala cu apă fierbinte, se șterge, se taie jumătăți, apoi felii. Ceapa verde se spală, se curăță și se taie bucăți. Se scot acele de pe firele de rozmarin. Se decojesc cartofii, se spală și se taie felii subțiri. 2 Într-un castron mare se toarnă uleiul și se amestecă împreună cu scorțișoara, boiaua, sare și piper. Bucățile de pui, feliile de portocală, ceapa verde, rozmarinul și cartofii se amestecă bine cu acest ulei aromat. Toate se repartizează pe o tavă și se coc 45 de minute la cuptorul pregătit. Între timp se întorc din când în când. Se ornează după fantezie.
Preparare: 30 de minute, La cuptor: 45 de minute. Cca 620 kcal/porţie


Croasanţi picanţi cu umplutură-surpriză
Ingrediente (4 porții): • 4 bucăți pătrate de aluat de
foi (350 g) • 200 g spanac • sare • 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) • piper • 2 linguri ulei de măsline
• 1 gălbenuș
1 Foile de aluat se așază una lângă alta pe planșetă și se lasă să se decongeleze. Se încinge cuptorul la 200ºC. Se prepară spanacul; se opărește în apă cu sare, se trece prin jet de apă rece și se stoarce. 2 Se spală piepții de pui, se șterg, se sărează, se piperează și se prăjesc pe toate părțile în ulei încins; se înfășoară în frunze de spanac. Se întind foile de aluat și se taie pătrățele de cca 20 cm. În mijlocul fiecăreia se așază câte un piept de pui; se împachetează în aluat pe diagonală și se pliază marginile. Se așază pe o tavă unsă cu ulei. Se amestecă gălbenușul cu 1 lingură de apă și se ung croasanții, folosind pensula. Se coc la cuptor cca 30 min. până se rumenesc.
Preparare: 30 de minute, Coacere: 30 de minute.
Cca 600 kcal/porţie




Comments

comments

Previous:

Prajiturile cu branza, pur si simplu irezistibile

Next:

Salate vesele de primăvară

You may also like

Post a new comment