Prăjituri cu zmeură

25 June of 2013

© Christian Jung / Fotolia

© Christian Jung / Fotolia

Tartă crocantă cu zmeură din aluat fraged și arome… ca-n pădure!
Ingrediente (12 felii) – Blat: •150 g făină •50 g migdale măcinate •1 praf sare •40 g zahăr •1 lingură zahăr vanilat •100 g unt rece •1 ou. În plus: •30 g amidon •60 g zahăr •400 ml lapte •2 gălbenușuri •2 linguri suc de lămâie•2 linguri zmeurată •250 g zmeură
1 Se frământă rapid un aluat din făină, migdale, sare, zahăr tos, zahăr vanilat, fulgi de unt și ou. Se înfășoară în folie și se lasă la frigider cca 30 min. 2 Se încinge cuptorul la 180ºC și se unge cu unt o formă de tartă (Ø 26 cm). Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat mai mare decât forma; se așază în formă. Se întinde peste ea o bucată de hârtie de copt, pe care se presară boabe de fasole uscate, pentru îngreunare. Se coace astfel blatul 35 min. și se scoate apoi din cuptor. Se îndepărtează hârtia de copt cu tot cu boabe. Se lasă să se răcorească blatul, se desprinde din formă și apoi se lasă să se răcească complet pe un grătar de prăjituri. 3 Se prepară crema: se amestecă amidonul cu zahăr și 3-4 linguri de lapte. Se dă în clocot restul de lapte și se adaugă amidonul; se înglobează amestecând continuu și, tot amestecând, se lasă să fiarbă la foc moale 2-3 min., până ce se îngroașă crema. Se ia vasul de pe foc și se înglobează gălbenușurile, sucul de lămâie și zmeurata. Crema se întinde pe blat și se dă totul la frigider 1 oră. Se spală cu grijă zmeura, se lasă să se scurgă sau se tamponează cu prosoape de hârtie și se așază pe tartă; eventual se presară zahăr pudră.
Preparare: 1 oră; Răcire 90 min.; Coacere: 35 min.; Per felie: cca 230 kcal; Proteine: 5 g; Grăsimi:12 g; Carbohidrați: 23 g

Ruladă de zmeură în blat fin de pandișpan cu ciocolată
Ingrediente (10 felii) – Blat de pandișpan: •4 ouă •1 praf sare •125 g zahăr •80 g făină •40 g cacao •40 g amidon. În plus: •500 g zmeură •3 linguri zahăr pudră •1 lin­gură suc de lămâie •300 g brânză de vaci •400 g friș­că •3 linguri zahăr vanilat •1 plic praf întăritor de frișcă
1 Se încinge cuptorul la 220ºC. Se separă ouăle. Se bat albușurile spumă cu sare și 70 g zahăr. Separat se bat spumă gălbenușurile cu restul de zahăr; se toarnă deasupra albușurile bătute, apoi făina amestecată în prealabil cu amidon și cacao; se înglobează. Se reparti­zează compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (40 x 30 cm) și se coace 10-12 min. 2 Se răstoarnă pe un fund mare de lemn și se desprinde hârtia de copt. Se rulează foaia de pandișpan într-o bucată nouă de hârtie de copt și se lasă să se odihnească pe partea cu îmbinarea. Se lasă să se răcească complet. 3 Se pregătește zmeura și se pasează cu suc de lămâie; se trece prin sită piureul și se înglobează brânză de vaci. Se bate frișca împreună cu zahărul vanilat și praful întăritor de frișcă. Se derulează blatul și se unge cu jumătate din cantitatea de cremă, lăsând marginea liberă. Se rulează apoi și se unge cu restul de cremă. Se decorează cu restul de zmeură.
Preparare: 40 min.; Coacere: 12 min.; Per felie: 320 kcal; Proteine: 10 g; Grăsimi: 16 g; Carbohidrați: 33 g

Prăjitură la tavă cu zmeură și mascarpone delicioasă și ușor de preparat
Ingrediente (16 felii): •150 g unt •1 baton de vanilie •4 ouă •225 g zahăr •250 g mascarpone •250 g făină •3 lingurițe praf de copt •200 g migdale măcinate •1 linguriță coajă de lămâie rasă •500 g zmeură •50 g migdale tocate
1 Se încinge cuptorul la 180ºC. Se unge o tavă și se pudrează cu făină. Se topește untul. Se crestează pe lung batonul de vanilie și se scoate miezul, cu vârful cuțitului. Se amestecă împreună cu ouăle și 200 g zahăr timp de cca 5 min., până ce capătă o consis­tență cremoasă. 2 Se înglobează untul topit și mascarpone, apoi se adaugă făina amestecată în prealabil cu praf de copt și coajă de lămâie și se omogenizează bine. Se repartizează compoziția în tavă. 3 Se curăță zmeura și se repartizează peste aluatul din tavă. Se presară restul de zahăr și migdalele tocate; se coace cca 25 min. Se lasă să se răcească prăjitura și eventual se pudrează cu zahăr.
Preparare: 25 min.; Coacere: 25 min.; Per felie: cca 360 kcal; Proteine: 8 g; Grăsimi: 24 g; Carbohidrați: 28 g



Comments

comments

Previous:

Practic in bucatarie lanseaza noua carte de bucate: BUCATARIE ROMANEASCA

Next:

Citește cu atenție eticheta produselor alimentare!

You may also like

Post a new comment