Prajiturile cu branza, pur si simplu irezistibile

30 March of 2011

Foto: Hubert Burda Media

Prăjitură cu brânză şi lămâie – cu aluat de migdale
Ingrediente (14 porții): aluat: •80 g migdale măci­nate •250 g făină •150 g unt moale •75 g zahăr pudră •1 praf de sare. Umplutură: •500 g brânză dulce •250 g cremă de brânză •175 g zahăr •1 pachet budincă de vanilie •2 linguri griş •4 ouă •1 lă­mâie •1 portocală
1 Se prăjesc migdalele într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se frământă cu făina, untul, zahărul pudră şi sarea. Aluatul obţinut se dă 1 oră la rece. 2 Se încălzeşte cuptorul la 180˚C. Se freacă bine brânza, crema de brânză, zahărul, budinca de vanilie, grişul şi ouăle. Se spală portocala şi lămâia cu apă fierbinte, se rade coaja amândurora şi se stoarce sucul fiecăreia. Se încorporează totul în amestecul cu brânză. Se unge cu grăsime o formă rotundă (Ø 26 cm). Se întinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi se tapetează forma cu el, apoi se înţeapă cu o furculiţă. Se toarnă crema de brânză şi se coace prăjitura 60–70 de minute. Dacă prăjitura capătă o culoare prea închisă, aceasta se va acoperi cu o folie de aluminiu. Se lasă apoi la răcit, se scoate din formă, se presară cu zahăr pudră şi se serveşte.
Preparare: 30 de minute. Cca 380 kcal/porţie

Tortulețe cu brânză și sos de vișine
Ingrediente (6 porții): aluat: •50 g unt •2 linguri zahăr •1 praf de sare •1 ou •100 g făină •4–5 linguri lapte. Crema de brânză: •3 ouă •250 g brânză dulce •50 g frişcă •75 g smântână •50 g zahăr •2 linguri amidon •sucul de la 1 portocală. Sos: •1 borcan (425 ml) vişine •100 ml vin roşu •1–2 linguriţe amidon
1 Se încălzeşte cuptorul la 200˚C. Se bate untul spumă. Se încorporează zahărul, sarea şi oul. Se adaugă pe rând făina şi laptele, astfel încât să se formeze un aluat uşor de întins. Se tapetează cu hârtie pentru copt 6 forme mici, rotunde
(Ø 10 cm). Se toarnă aluatul în fiecare. 2 Se separă ouăle şi se bat albuşurile spumă. Se amestecă brânza dulce, frişca, smântâna, zahărul, amido­nul, gălbenuşurile, sucul şi coaja de lămâie. Se înglobează albuşurile bătute spumă. Se întinde crema obţinută peste aluatul din fiecare formă şi se coc tortuleţele cca 35 de minute. Eventual, se acoperă cu folie de aluminiu după 20 de minute. Se lasă la răcit, se scot tortuleţele din formă şi se îndepărtează hârtia de copt. 3 Se scurg vişinele şi se colectează 100 ml suc, care se fierbe cu vinul şi se leagă cu amidonul. Se adaugă şi vişinele. Cât încă este călduţ, se toarnă sosul de vişine peste tortuleţe.
Preparare: 45 de minute. Cca 400 kcal/porţie

Prăjitură cu brânză și ciocolată
Ingrediente (14 porții): •225 g făină •3 linguri cacao
•275 g zahăr •1 plic zahăr vanilat •2 vârfuri de cuţit de sare •150 g unt •4 ouă •750 g brânză dulce •125 ml lapte •3 linguri suc de lămâie •2 pachete budincă de vanilie •50 g ciocolată răzuită
1 Se frământă făina, 1 lingură de cacao, 75 g zahăr, zahă­rul vanilat, 1 vârf de cuţit de sare, untul şi 1 ou. Se unge cu grăsime o formă rotundă (Ø 26 cm) şi se tapetează cu acest aluat. Se lasă o margine înaltă de 3,5 cm. Se dă 30 de minute la rece. Se înţeapă aluatul de mai multe ori cu o furculiţă. 2 Se încălzeşte cuptorul la 180˚C. Se separă 3 ouă și se bat albuşurile spumă cu sarea. Se amestecă brânza de vaci, gălbenuşurile, laptele, sucul de lămâie, 200 g zahăr şi bu­dinca de vanilie. Se încorporează albuşurile spumă. 3 Se împarte în ½ crema de brân­ză. Într-una dintre jumătăţi se amestecă masa de cacao şi ciocolata răzuită. Se întinde crema albă peste aluat, apoi cea cu cacao, se marmorează cu o scobitoare şi se coace 50 min.
Preparare: 45 de minute. Cca 340 kcal/porţie

Comments

comments

Previous:

Carnea de pasăre, o multitudine de gusturi

Next:

Pui fraged, în straie noi, de primăvară…

You may also like

Post a new comment