Prajituri cu cocos

06 March of 2012

Komar Maria, 2012/Shutterstock.com

Tort cu cremă de cocos și blat de pandișpan
Ingrediente (10 felii): Aluat: blat de pandișpan: 5 ouă • 125 g zhăr • sare • 80 g făină • 20 g amidon • 1 linguriță praf de copt
• 30 g cacao. Cremă de cocos: 4 foi gelatină • 1 plic praf de budincă de vanilie • 500 ml lapte de cocos (conservă) • 3 linguri zahăr • 3 linguri cocos ras • 2 cl lichior de cocos • 150 g frișcă. În plus: 150 g ciocolată amăruie • 50 g ciocolată cu lapte

1 Se încinge cuptorul la 180ºC. Se separă ouăle: se bat gălbenușurile cu 70 g zahăr. Albușurile se bat cu 1 praf de sare și se adaugă restul de zahăr; se bat bezea și se înglobează în amestecul de gălbenușuri. Se adaugă făina amestecată cu amidon, praf de copt și cacao și se înglobează. Se așază compoziția într-o formă de tort (Ø 22 cm) tapetată cu hârtie de copt; se coace 35 min. Se lasă să se răcească. 2 Se înmoaie gelatina în apă rece. Praful de budincă se dizolvă în 3 linguri de lapte de cocos. Restul de lapte se dă în clocot cu zahăr și fulgi de cocos. Se înglobează compoziția de budincă și se dă în clocot; se lasă să se răcească. Se încălzește lichiorul și se dizolvă gelatina. Se înglobează în compoziția de budincă, urmat de frișca bătută. Se repartizează pe blatul de pandișpan și se dă la frigider 2 ore. 3 Se topește ciocolata, se lasă să se răcorească și se decorează tortul.
Preparare: 45 minute; Coacere: 35 minute; La frigider: 2 ore; Per felie: 340 kcal; Proteine: 9 g; Grăsimi: 14 g; Carbohidrați: 45 g

Chec de banane care se păstrează mult timp proaspăt
Ingrediente (15 felii): • 150 g unt moale • 160 g zahăr brun • 1 plic de zahăr vanilat • 4 ouă • 500 g banane • 2 linguri rom • 100 g migdale măcinate • 250 g făină • 100 g fulgi de cocos • 2 lingurițe praf de copt • 200 g ciocolată albă • 4 linguri felii mari de cocos (chipsuri de nucă de cocos)

1 Se încinge cuptorul la 190ºC. Se bate untul cu zahăr tos și zahăr vanilat. Se înglobează pe rând ouăle. Se decojesc bananele, se pasează și se adaugă în compoziție împreună cu romul. Se amestecă și restul de ingrediente pentru aluat și se înglobează. Se unge o formă de chec (30 cm lungime) și se pudrează cu făină. Se dă aluatul în formă, se nivelează și se coace la mijlocul cuptorului cca 60-65 min. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească în formă 10 min. Apoi se răstoarnă și se lasă să se răcească. 2 Se topește ciocolata. Se prăjesc feliile de cocos într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se decorează checul cu ciocolată și se presară cocos; se lasă să se usuce.
Preparare: 20 minute; Coacere: 65 minute; Per felie: 410 kcal; Proteine: 7 g; Grăsimi: 26 g; Carbohidrați: 37 g

Bulgări de zăpadă deghizați în brioșe cu cremă de brânză
Ingrediente (8 bucăți): Aluat: 150 g făină •1 linguriță praf de copt •4 linguri cocos ras •75 g zahăr •1 plic zahăr vanilat
•1 linguriță scorțișoară măcinată •1 vârf de cuțit sare •2 ouă •5 linguri ulei •1 banană mare. Glazură: •200 g zahăr pudră •3 linguri unt •200 g brânză de vaci •2 linguri lichior de cocos
1 Se încinge cuptorul la 200ºC. Se amestecă făina cu praf de copt, fulgi de cocos, zahăr tos, zahăr vanilat, scorțișoară și sare. Cu telul, se amestecă ouăle cu uleiul. Se decojește și se pasează banana; se înglobează în compoziție, împreună cu ouăle. Se amestecă, eventual se mai adaugă puțin lapte. Se repartizează compoziția în forme mici de brioșe (Ø 5 cm) unse în prealabil; se coc la cuptor 25–35 min. Se scot și se lasă să se răcească. 2 Se amestecă zahărul pudră cu unt, brânză de vaci și lichior. Se dă compoziția la frigider până ce întărește; se repartizează apoi pe brioșe și eventual se presară nuci.
Preparare: 40 minute; Coacere: 35 minute; Per felie: 510 kcal; Proteine: 7 g; Grăsimi: 28 g; Carbohidrați: 55 g

Sursa foto: Komar Maria, 2012/Shutterstock.com

Comments

comments

Previous:

Pizzaaaa

Next:

Cele mai prietenoase prăjituri cu brânză

You may also like

Post a new comment