Poftă de paste

24 November of 2011

Foto: Fotolia

Tagliatelle de toamnă cu ciuperci, roșii cherry și verdeață

Ingrediente (4 porții): •300 g ciuperci (gălbiori) •250 g roșii cherry •1 ardei iute roșu •4 fire cimbru •4 fire pătrunjel •250 g file de piept de pui •400 g tăiței lați (Tagliatelle) •sare •2 căței de usturoi •2 linguri ulei de măsline •30 g unt •150 ml vin alb sec •piper

1 Se curăță ciupercile și eventual se taie jumătăți. Se spală roșiile. Ardeiul iute se taie în două pe lung și se curăță de semințe; se spală și se taie rondele. Se spală cimbrul și pătrunjelul; se toacă. Se spală carnea, se șterge și se taie cuburi. Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se curăță și se toacă usturoiul. 2 Se încinge uleiul într-o tigaie și se călește usturoiul până devine translucid; se adaugă ciupercile și se prăjesc la foc iute până ce se evaporă tot lichidul. În a doua tigaie se prăjesc în unt încins cuburile de carne de pui; se scot și se condimentează. Se adaugă la ciuperci roșiile și ardeiul iute; se călesc. Se stinge cu vin alb și se mai lasă să fiarbă cca 7-10 min. 3 Se condimentează legumele cu sare și piper și se adaugă cuburile de carne de pui. Se scurg pastele și se adaugă în tigaia cu ciuperci, se călesc și se presară verdeață.
Preparare: 25 minute; La foc: 10 minute;
Per porție: 570 kcal; Preparare: 29 g;
Grăsimi: 16 g; Carbohidrați: 70 g

Pasta Carbonara cu sos bogat, cu ouă

Ingrediente (4 porții): •400 g tăiței subțiri •sare •200 g kaizer împănat afumat feliat •3 linguri ulei de măsline •4 ouă •piper •boia •nucșoară rasă •75 g parmezan ras

1 Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.  Se taie fâșii feliile de kaizer. 2 Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se prăjesc fâșiile de kaizer. Se scurg pastele și se trec prin jet de apă rece; se lasă să se scurgă bine și se adaugă în tigaie; se amestecă. 3 Se bat ouăle cu telul și se condimentează bine cu sare, piper, boia și nucșoară; se adaugă parmezanul. Se repartizează uniform peste pastele din tigaie și se amestecă; se lasă să se coacă și să se întărească ușor. Se ornează după fantezie și eventual se mai presară parmezan.
Preparare: 20 minute; Per porție: 750 kcal;
Proteine: 34 g; Grăsimi: 36 g; Carbohidrați: 69 g

Pasta „Ravenna“ cu carne de porc

Ingrediente (4 porții): •600 g file de porc •sare, piper •8 felii bacon •4 fire rozmarin •300 g tăiței lați • 1 lingură ulei •1 lingură bulion •75 ml vin roșu sec •250 ml roșii pasate (conservă) •sare cu usturoi •boia
•1-2 linguri suc de lămâie •80 g capere mari

1 Se șterge carnea și se taie în 4 bucăți. Se sărează și se piperează. Se așază în cruce câte 2 felii de carne și se înfășoară în ele câte o bucată de mușchi. Se așază deasupra un fir de rozmarin și se leagă cu ață de bucătărie. Pastele se fierb al dente în apă cu sare. Se încălzește cuptorul la 80ºC. 2 Se prăjește carnea de jur împrejur în ulei încins timp de 10-12 min. Se scoate și se păstrează la cald în cuptor. Se înglobează bulionul, se stinge cu vin și se fierbe până ce-și reduce volumul. Se adaugă roșiile și se potrivește de sare și piper. 3 Se lasă să se scurgă caperele și se încălzesc în sos. Se scurg pastele și se așază pe farfurii cu sos și carne.
Preparare: 40 minute; Per porție: 700 kcal; Proteine: 45 g; Grăsimi: 27 g; Carbohidrați: 65 g



Comments

comments

Previous:

Delicioase: prajituri cu cafea

Next:

Vă plac șnițelele?

You may also like

Post a new comment