Vă plac șnițelele?

24 January of 2012

Shutterstock

Șniţel vienez din carne de vițel
Ingrediente (4 porții): •4 felii de mușchi de vițel (a 150 g) •2 ouă •1-2 linguri smântână •sare, piper •50 g făină •100 g pesmet •4 linguri ulei •1 lămâie •3 roșii •1 castravete •1 căpățână salată verde •2 linguri oțet de fructe •50 ml suc de portocale •1 linguriță muștar •3 lin­guri ulei •4 fileuri de sardele de la borcan •2 linguri capere (de la borcan)­

1 Se spală carnea, se șterge și se bate între două straturi de folie transparentă. Într-o farfurie adâncă se bat ouăle cu smântână, sare și piper. Făina și pesmetul se așază pe două farfurii separate. Se tăvălesc feliile de carne prin făină și se scutură surplusul. Apoi se trec prin ou bătut și în final prin pesmet; se scutură surplusul. 2 Se încinge uleiul și se prăjesc porții de șnițele cca 2 min. pe fiecare parte, până se rumenesc. Se scot și se lasă să se scurgă de excesul de ulei pe prosoape de hârtie. Se spală lămâia cu apă fierbinte și se taie mărunt. 3 Se pregătesc legumele. Se taie roșiile în opt. Se taie cas­travetele felii. Salata verde se rupe bucăți. Se prepară un dressing, amestecând uleiul și oțetul cu suc de portocale, muștar, sare, piper și ulei. Se toarnă peste salată. Se ornează șnițelele cu lămâie, sardele și capere și se servesc cu salată.
Preparare: 45 minute; Per porție: 630 kcal; Proteine: 44 g; Grăsimi: 32 g; Carbohidrați: 42 g

Șnițele vânătorești  în sos picant de smântână
Ingrediente (4 porții): • 1 ceapă • 250 g ciuperci Champignon • 50 g bacon afumat tăiat cubulețe • 4 linguri făină • 200 ml supă • 200 g smântână • sare, piper • 3 linguri fulgi de migdale • 3 linguri ulei • 500 g paste scurte refrigerate • nucșoară rasă • 4 felii subțiri de mușchi de porc (a 150 g) • 1 legătură ceapă verde­

1 Se toacă ceapa. Se curăță ciupercile, se taie jumătăți sau sferturi. Se topește baconul și se călește ceapa în grăsimea rezultată. Se adaugă ciupercile și se prăjesc și ele; se pudrează cu o lingură de făină și se stinge cu supă. Se toarnă smântâna și se fierbe la foc moale 3–4 minute. Se condimentează și se păstrează la cald. 2 Se prăjesc migdalele fără adaos de grăsime și se scot din tigaie. Se fierb pastele în apă cu sare, apoi se călesc puțin în ulei. Se condimentează cu piper și puțină nucșoară și se presară deasupra migdale. Se păstrează garnitura la cald. 3 Feliile de carne se spală, se șterg cu prosoape de hârtie și se bat bine. Se încinge uleiul și se prăjesc feliile de carne 2-3 min. pe fiecare parte; se sărează și se piperează. Se taie rondele ceapa verde și se înglobează în sosul de ciuperci. Se servesc fripturile cu paste.
Preparare: 25 minute; Per porție: 790 kcal; Proteine: 50 g; Grăsimi: 46 g; Carbohidrați: 44 g

Șniţele de porcîn crustă picantă de muștar
Ingrediente (4 porții): • 1 ceapă • 3 linguri oțet • sare, piper • 1 praf zahăr • 5 linguri ulei de floarea-soarelui • 200 g roșii cherry • 300 g ruccola • 4 felii de mușchi de porc (a 150 g) • 2 ouă • 2 lingurițe muștar • 3 linguri făină

1Se curăță și se toacă ceapa. Se prepară un dressing, adăugând oțet, sare, piper și puțin zahăr. Se adaugă 3 linguri de ulei, bătând cu telul. Se pregătesc legumele; roșiile se taie în două și se amestecă împreună cu ruccola. 2Se spală feliile de carne, se șterg, se bat și se condimentează cu sare și piper. Se amestecă ouăle cu muștar și un praf de sare. Feliile de carne se tăvălesc mai întâi prin amestecul de ou, apoi prin făină și în cele din urmă din nou prin amestecul de ou. Se prăjesc în porții succesiv în restul de ulei de măsline 6–8 min. Se toarnă dressingul peste salată. Se servesc șnițelele cu salată și eventual garnitură de cartofi.
Preparare: 40 minute; Per porție: 370 kcal; Proteine: 39 g; Grăsimi: 20 g; Carbohidrați: 5 g

Rețetele acestea, dar și alte variațiuni pe tema șnițelelor le puteți găsi în numărul 2 al revistei Ioana, acum la chioșcuri.



Comments

comments

Previous:

Poftă de paste

Next:

Clătite pe săturate, dulci sau sărate

You may also like

Post a new comment