Pilaf cu masline – reteta bunicii

22 August of 2017

Pilaful cu masline este o mancare simpla, dar foarte gustoasa. Nu s eface greu si este o garnitura perfecta, dar si o mancare in sine alaturi de o salata verde, la cina.

Ingrediente

1 cana de orez
2 cepe
3-4 catei usturoi
1 lingurita boia (daca vrei)
100 gr masline negre fara samburi
sare, piper proaspat macinat
O bucata de unt
Patrunjel

Preparare pentru pilaful cu masline

→ Orezul se fierbe intr-o oala acoperita, fara a amesteca in el. Se pun 4 cani de apa la una de orez, sare si, daca vrei o foaie de dafin. Fierbe la foc mic cu capacul pus 15-20 de minute. Apoi stinge focul si lasaa orezul sa se inabuse alte cinci minute.

→ Intre timp pregatim celelalte ingrediente. Ceapa si usturoiul le calim intr-o lingura de ulei in care s-a topit bucata de unt. Pune putina sare si lasa ceapa sa devina translucida. Pune boiaua, daca preferi si la final masline. Tine pe foc pentru cinci minute si pune o ceasca de apa.

→ Pune sosul peste orez, amesteca usor si pune totul intr-un vas termorezistent la cuptor vreo 20 de minute. Iese o minunatie de pilaf, cu o aroma deosebita datorata in mare parte maslinelor.

→ Cand servesti presara putin patrunjel si o lingura de ulei de masline.

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/



Comments

comments

Previous:

Bomboane energizante si sanatoase cu seminte si caise uscate

Next:

Cipsuri de legume si fructe, alternativa sanatoasa

You may also like

Post a new comment