Pavlova cu zmeură. Rasfat de primavara

06 March of 2019

Pavlova cu zmeură – este genul acela de desert pe care trebuie sa-l faci, sa-l savurezi, de care mai apoi trebuie sa te indragostesti definitiv, fara pareri de rau, fara angoase calorice, fara nici o urma de regret. Probabil aceasta este una dintre cele mai bune, cele mai rafinate, cele mai speciale, cele mai incatatoare si cele mai bune prajituri din lume…

Ingrediente Blat:  6 albușuri   300 g zahăr tos   un praf de sare   1 linguriță suc de lămâie

Cremă:   125 g mascarpone   250 ml frișcă lichidă   3 linguri dulceață de zmeură   2 linguri zahăr pudră

Sirop:   200 g zmeură   2-3 linguri zahăr tos

Decor:   100 g zmeură proaspătă    frunze de mentă

  1. Albușurile se bat cu un praf de sare. Se adaugă treptat zahărul, până se topește complet. La final se adaugă zeama de lămâie. O formă se tapetează cu hârtie de copt și se toarnă cu grijă bezeaua. Se coace 3-4 ore la 120 de grade.
  2. Crema de mascarpone se amestecă cu zahărul pudră și se adaugă dulceața, până se omogenizează compoziția. Se bate frișca și se toarnă peste cremă.
  3. Pentru sirop se pun la fiert zmeura 
și zahărul. După ce se înmoaie fructele, compoziția se dă prin sită și se lasă la îngroșat. Siropul poate rămâne și mai lichid.
  4. Peste blatul de bezea se șprițează 
crema și apoi se ornează cu zmeură proaspătă și frunze de mentă. Se toarnă sirop, după dorință.

In ciuda parerilor preconcepute Pavlova se prepara ceva mai usor decat crezi. Ai nevoie doar de ingrediente de calitate (ouale la temperatura camerei – acesta este un secret important), zahar de calitate, eventual pudra. Pentru siguranta unui blat de bezea perfect poti adauga o lingurita de amodon, amestecata in zaharul pentru blat. Respecta cantitatile, fa prajitura incet, nu te grabi, nu te orpi ca sa faci altceva in timpul cat prepari compozitia pentru blat.

Un alt secret important sunt aromele folosite. Zmeura merge excelent cu aroma de migdale si/sau vanile. O prajitura aromata va da un plus de elegata preparatului.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Carnea de pasăre, o multitudine de gusturi bune

Next:

Tort de portocale, o reteta speciala

You may also like

Post a new comment