Spaghete cu sos de roșii și smântână
Ingrediente (4 porții):
•1 ceapă •1 cățel de usturoi •2 linguri ulei de măsline •400 g roșii bucăți •100 ml vin roșu sec (sau supă) •500 g spaghete •sare •câte 1/2 legătură busuioc și pătrunjel •100 ml smântână •piper
Preparare:

Spaghete / Foto: Hubert Burda Medien
1. Curățați ceapa și usturoiul, apoi tocați-le mărunt. Încingeți uleiul într-un vas, căliți ceapa și usturoiul. Adăugați și roșiile bu-căți și stingeți cu vinul roșul sau cu supa. Lăsați totul să fiarbă la foc mic sau mediu cca. 15 minute, având grijă să amestecați continuu.
2. În-tre timp, fierbeți pastele în apă cu sare, conform instruc-ți-unilor de pe ambalaj. Spă-lați verdeața, apoi toca-ți-o mărunt. Amesteca-ți‑o împreună cu smântâna în sosul de roșii. Condi-men-tați cu sare și piper. Scurgeți pastele, apoi amestecați-le cu sosul pregătit mai înainte. Dacă doriți, ornați pastele cu frun-zulițe de busuioc.
Spor la treabă și poftă bună!
Timp de preparare: 25 de minute
cca. 600 kcal/porție
Spaghete cu pui
Ingrediente (3 porții):
•200 g spaghete •sare •60 g rucola •250 g file de pui •1 lingură ulei
Pentru sos: •1 lingură ulei •150 g șuncă •200 g smântână
În plus: •150 g mazăre •piper •1/4 linguriță amestec de verdeață
Preparare:

Spaghete cu pui / Foto: Hubert Burda Medien
1. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Pregătiți rucola, apoi tăiați-o bucăți. Spălați pieptul de pui, uscați-l pe un șervet de bucătărie și tăiați-l cuburi.
2. Pentru sos, încingeți uleiul într-o tigaie. Prăjiți șunca puțin, apoi stingeți cu smântâna. Prăjiți pieptul de pui 5 minute la foc mediu. Adăugați sosul și fierbeți, amestecând continuu. Adăugați mazărea și fierbeți cca. 2 minute la foc mic. Turnați cca. 100 ml apă de la paste, apoi încorporați rucola. Condimentați sosul cu sare, piper și verdeață. Scurgeți pastele și serviți-le în sosul pregătit.
Poftă bună!
Preparare: 35 minute. Cca. 580 kcal/porție
Sufleu cu macaroane
Ingrediente (4 porții):
•400 g macaroane •sare •1 ceapă •100 g șuncă afumată •100 g brânză gouda •1 dovlecel •50 g unt •piper
•2 linguri făină •500 ml lapte •nucșoară
Preparare:

Sufleu cu macaroane / Foto: Hubert Burda Medien
1. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi lăsați-le să se scurgă. Tocați ceapa. Tăiați șunca bucăți, apoi radeți brânza. Tăiați dovlecelul pe lung în patru, apoi felii de cca. 3 mm grosime.
2. Căliți ceapa într-o lingură de unt. Adăugați șunca, apoi dovlecelul și condimentați. Luați amestecul de pe aragaz și adăugați brânza.
3. Încălziți 2 linguri de unt, apoi adăugați făina. Turnați laptele încet, amestecați și lăsați totul să fiarbă cca. 5 minute. Condimentați cu sare, piper și nucșoară.
4. Încingeți cuptorul la 180ºC. Încorporați pastele în amestecul cu dovlecel, apoi răsturnați totul într-o formă de sufleu. La final, turnați sosul, presărați fulgii de unt și coaceți sufleul cca. 30 de minute.
Spor la treabă și poftă bună!
Preparare: 25 minute
cca. 820 kcal/porție
Lasagna delicioasă
Ingrediente (4 porții):
•1 morcov •2 tulpini de țelină •1 ceapă •2 căței de usturoi •500 g carne tocată •2 linguri ulei •2 linguri pastă de roșii •1 linguriță oregano •1 cutie roșii (850 ml) •sare, piper •2 linguri făină •3 linguri unt •750 ml lapte •150 g brânză rasă •nucșoară •200 g foi de lasagna •150 g mozarella
Preparare:

Lasagna / Foto: Hubert Burda Medien
1. Tocați legumele, ceapa și usturoiul, apoi prăji-ți-le în ulei, împreună cu masa de carne tocată. Adăugați pasta de roșii, verdeața și roșiile, fierbeți 15 minute, apoi condimentați-le.
2. Căliți făina în unt, stingeți cu laptele și ferbeți 5 minute, amestecând continuu. Încorporați brânza rasă, condimentați.
3. Încingeți cuptorul la 200ºC. Așezați pe rând carnea tocată, sosul și pastele. La final, tăiați mozarella rondele și așe-za-ți-le peste paste. Coaceți totul cca. 45 de minute.
Poftă bună!
Preparare: 45 minute
cca. 630 kcal/porție
Comments
You may also like
-
21 Nov
Cartofi cu ceapa. O mancare de post simpla si delicioasa
Secretele BucătărieiFa si tu cartofi cu ceapa. Este o reteta simpla, perfecte pentru perioada de post, ...
-
11 Dec
Pentru salatele de iarnă: 5 dressinguri
Secretele BucătărieiFrunze verzi de fetică, frunze roșii de radicchio și albe de andive – toate merg ...
-
15 Sep
Deserturi delicioase care te ajută să slăbeşti
Secretele BucătărieiAtunci când vine vorba de slăbit, unul dintre primele lucruri la care renunţi sunt dulciurile. ...
-
19 Apr
Doua retete cu capsuni. Simple si delicioase
Secretele BucătărieiCapsunile sunt cele mai iubite fructe ale inceputului de vara, sunt asteptate, dorite si niciodata ...