Panna cotta cu pară caramel

20 November of 2009

Ingrediente pentru 4 porții: •sucul de la 1 1/2 lămâie •240 g zahăr •1 baton de vanilie •1 crenguță mică de rozmarin •300 ml frișcă •300 g mascarpone •4 foițe de gelatină •4 pere •2 linguri unt •375 ml vin alb •1 baton de scorțișoară •4 fructe stea

Panna cotta cu para caramel / Foto: Hubert Burda Medien

Panna cotta cu para caramel / Foto: Hubert Burda Medien

Preparare:

1. Amestecați sucul de la o lămâie cu 100 g zahăr, lăsați-l să se caramelizeze, fără să ameste­cați. Turnați caramelul în forme mici de sufleu, unse în prealabil cu unt. Scoateți măduva vaniliei. Puneți pe foc atât măduva, cât și vanilia împreună cu rozmarinul, frișca, brân­za mascarpone, 100 g zahăr, fierbeți totul la foc mic, cca. 15 minute.

2. Înmuiați gelatina, scoateți rozmarinul și batonul de vanilie, apoi lă­sați-le să se răcească. Stoarceți gelatina și dizol­vați-o în frișcă. Turnați amestecul rezultat în forme și lăsați-le cca. 3 ore la rece.

3. Scoateți sâmburii perelor, prin partea de jos și stro­pi­ți-le cu sucul de lămâie. Topiți restul zahărului. În­corporați untul. Cufun­dați perele în amestec, apoi stingeți cu vinul. Adău­gați scorțișoara și fructele stea. Țineți pe foc 3-5 minute. Cu­fun­dați formele în apă fierbinte, apoi răsturnați prăjitura pe farfurii. Ornați după cum doriți.

Poftă bună!

Preparare: 50 de minute.

cca. 930 kcal/porție

Comments

comments

Previous:

Pateuri rafinate

Next:

File de curcan, cu legume

You may also like

Post a new comment