Pandispanul, un dulce perfect (povesti din bucatarie)

30 May of 2017

Pandispanul este un dulce perfect! Este prajitura ideala din foarte multe motive, dar fundamental este faptul ca o felie de pandispan, preparat dupa reteta clasica, nu are mai mult de 60 de calorii. Pandispanul este prajitura perfecta in orice perioada, nu doar pentru aroma lui (de vanile, cacao sau scotisoara), dar si pentru faptul ca este perfect ca prajitura in sine, dar si ca baza pentru alte preparate.

Pandispanul, aliatul tau pentru silueta

O felie de pandispan are la fel de multe calorii ca si o felie de paine integrala, ceea ce o face un desert perfect in curele de slabire si nu numai, sustine Cuisine AZ Minceur.

Marele avantaj este faptul ca acesta nu contine nici un strop de grasime. Spre comparatie, o tableta de ciocolata (intreaga) are undeva pe la 450 de calorii. In plus se preteaza perfect pentru cele mai variate arome. Este savuros cand miroase a vanile, vesel cand are scotisoara, copilaresc cand este facut cu pudra de cacao, simandicos cand miroase a coaja de lamaie sau a ghimbir, elegant si rafinat cand are razatura de portocala.

Bogat in proteine (din oua), pandispanul este o prajitura sanatoasa. Cantitatea de zahar este minima. In plus, prajitura nu pierde nimic la capitolul gust si aspect daca jumatate din faina este integrala. Toate aceste beneficii (inclusiv numarul foarte mic de calorii) se gasesc doar in preparatele facute in casa. Pandispanul din comert, cel fabricat pe scara industriala, este plin de aditivi si chimicale care il transforma intr-o paine grasa, prea dulce, si lipsita de delicatetea prajiturii facute in casa.

Transformarea pandispanului

Pe langa diferite arome pandispanul se asociaza perfect cu fructele. O felie de ananas, o felie de pandispan, doua lingurite de iaurt simpu, cateva fructe de padure, totul pudrat cu putina scortisoara. Combina ananasul cu kiwi. Poti pune stafide, direct in aluatul de pandispan. Serveste feliile cu iaurt, in care ai adaugat putina coaja proaspata de lamaie. Decoreaza desertul cu o lingurita de miere de albine. Vei avea un desert rafinat, simplu, sanatos si fara probleme in ceea ce priveste caloriile.

Adauga cacao si stafide in compozitie. Pune coaja de portocala. Serveste cu iaurt si cativa stropi de sirop de portocale sau alt sirop de fructe. Este perfect! Si nu are decat 100 de calorii in fiecare portie.

Serveste-l cu sorbeturi din fructe sau iaurt inghetat. Este o combinatie perfecta si un deserti simplu.

Toate cele de mai sus sunt realizabile daca folosesti reteta simpla de pandispan (un ou intreg, 15 grame de zahar, 20 de grame de faina – proportia de bza se poate multiplica dupa nevoie; bate galbenuzurile cu zaharul, adauga faina si albusul spuma la final; poti incerca si varianta speciala: abbusurile batute spuma pe vas cu apa calda, impreuna cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile perand si faina).

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/



Comments

comments

Previous:

Tort de ciocolata cu bere neagra – o minune de prajitura

Next:

Salata de fasole verde cu migdale

You may also like

Post a new comment