Orez cubanez, cu legume si fructe

25 March of 2019

Reteta de orez cubanez cu fructe si legume o sa-ti para ciudata cand vei citi ingredientele, dar cand il vei  gusta prima data o sa te indragosteti de gustul si aroma acestuia, si o sa devine una din mancarurile tale preferate. Cel putin eu asa am patit! O reteta autentic cubaneza, simpla si foarte colorata.

Ingrediente pentru orez cubanez:

Un ananas mic, proaspat, o cana de orez brun (dar nu este obligatoriu), doi ardei grasi rosii, un ardei verde, un ardei iute mic, o conserva mica de porumb, o conserva de fasole fiarta, o legatura de marar, o legatura de patrunjel, doua linguri de nuca de cocos uscata, lapte de cocos, trei linguri de ulei, sare, piper.

Preparare pentru orez cubanez:

Curata si taie in bucatele ananasul si caleste-le in ulei pana sa coloreaza.

Adauga ardeii, tocati bucatele, acopera si lasa sa se inabuse. Pune putina sare si piper.

Separat caleste orezul in ulei, pana se ingalbeneste usor. Stinge orezul cu trei cani de apa si o cana la lapte de cocos. Lasa sa ajunga din nou la fiert si adauga amestecul de ardei cu ananas, boabele de fasole scurse bine si spalate cu apa si boabele de porumb, scurse si ele. Da totul la cuptor, vreme de 40 de minute. Trebuie sa amesteci de vreo doua ori, pentru ca ingredientele sa se combine. Cand este aproape gata, pune marar tocat marunt si amesteca pentru ultima data.

Poti pune in aceasta mancare si bucatele de carne de pui, rumenite putin inainte sau resturi de friptura de porc. Poti folosi si ananas din conserva, iar sucul, combinat cu apa, il poti folosi ca sa stingi orezul, caz in care renunti la laptele de cocos si adaugi in mancare o lingura de zahar brun. Orezul o sa fie iute-dulceag, dar gustul este cuceritor.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Bors de urzici. Bunatati de primavara

Next:

Salate vesele de primăvară

You may also like

Post a new comment