Mini-prăjituri…maxi-delicatese

22 April of 2011

Foto: Hubert Burda Media


Portofele cu brânză și vișine – în aluat crocant de foi
Ingrediente (12 bucăți): •400 g aluat de foi congelat •300 g compot de vișine •750 g brânză de vaci •100 g unt •200 g zahăr
•4 ouă •1 plic praf de budincă de vanilie •1/2 linguriță praf de copt •1 vârf de cuțit coajă de lămâie rasă •3 linguri lapte
1 Foile de aluat se lasă să se decongeleze pe planșetă. Se încinge cuptorul la 200ºC. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă. 2 Pentru umplutură, se lasă să se scurgă vișinele din compot și brânza de vaci. Se bate untul cu zahăr și se înglobează pe rând 3 ouă, urmate de brânza de vaci, praful de budincă, praful de copt și coaja de lămâie. În final se înglobează vișinele. 3 Din aluatul decongelat se întind două foi de câte 30 x 20 cm. Se separă oul rămas. Una dintre foi se parcurge cu rola pentru tăiat aluatul în formă de grătar sau se taie cu un cuțit sub formă de fâșii înguste. Cea de-a doua foaie se unge cu umplutură: câte 2-3 linguri la intervale de cca 4 cm între ele. De jur împrejur se unge cu albuș. Deasupra se așază a doua foaie sau fâșiile din care se va alcătui grătarul și se lipește bine pe margini. (Eventual cea de-a doua foaie se lasă întreagă, dar se crestează pe alocuri cu un cuțit ascuțit.) Se taie apoi totul în 12 dreptunghiuri și se așază pe tavă. Se bat gălbenușurile cu lapte și se ung portofelele cu acest amestec. Se coc la cuptor 25-30 min. Se lasă să se răcească, eventual se pudrează cu zahăr.
Preparare: 45 minute; Coacere: 25–30 minute; Per bucată: 380 kcal; Proteine: 13 g; Grăsimi: 20 g; Carbohidrați: 36 g


Mini-tarte cu mere glasate cu miere
Ingrediente (12 bucăți): •100 g stafide •4 linguri rom •8 mere medii •4 linguri suc de lămâie •175 g unt •125 g zahăr •4 ouă
•1 praf de sare •400 g făină •2 lingurițe praf de copt •cca 100 ml lapte •8 linguri miere de pădure
1 Stafidele se amestecă împreună cu romul și se lasă să se marineze. Se încinge cuptorul la 200ºC. Se ung 12 forme mici termorezistente. Se decojesc merele, se taie sferturi și se curăță de cotoare și semințe. Se taie felii 3 mere; restul se taie cubulețe. Se amestecă merele cu sucul de lămâie. 2 Se bate untul la temperatura camerei. Se înglobează pe rând zahăr, ouă și sare, apoi făina amestecată cu praf de copt, alternând cu laptele, până ce se obține un aluat omogen. Se adaugă merele tăiate cubulețe și stafidele și se omogenizează; se așază în forme. Deasupra se așază felii de mere, în formă de evantai. Se rumenesc tartele la cuptor timp de 30-35 min. (Se face proba cu o țepușă de lemn, pentru a afla dacă tartele sunt coapte.) Se încălzește mierea cu 2-3 linguri de apă și se lasă să se topească. Se aplică pe tarte cu ajutorul unei pensule și se lasă să se răcească.
Preparare: 40 minute; Coacere: 30–35 minute; Per bucată: 390 kcal; Proteine: 7 g; Grăsimi: 15 g; Carbohidrați: 55 g



Comments

comments

Previous:

Salate vesele de primăvară

Next:

O adevărată nebunie, plăceri din cuptor

You may also like

Post a new comment