Mancare verde de primavara de inspiratie greceasca

28 March of 2017

Mancarea verde de primavara inseamna mancare facuta din trufandalele verzi ale momentului: stevie, urzici, loboda, untisor, spanac, ceapa verde, usturoi verde si leurda, ridichi, dovlecei noi, mazare, spanac si salata noua, plus patrunjel, leustean, tarhon si alte plane aromate. O minune toate si o bucurie pentru trup si suflet.

Toate aceste trufandale sunt ingredientele perfecte pentru mancare de primavara: verde, sanatoasa si curata.

Mancarea verde de primavara este plina de vitamine si minerale, atat de necesare organismului privat de acestea, pe tot parcursul iernii.

Incearca doua retete, dedicate special perioadei de primavara. Scopul este acelasi – refacerea rezervelor de vitamine si minerale, epuizat in perioada rece.

Mancare greceasca

Grecii sunt maestri recunoscuti in acest gen de preparate rapide si sanatoase. Ai nevoie de un broccoli mic, 500 grame mazare, 500 grame fasole verde, 100 grame unt, o ceapa mare veche, doua legaturi de ceapa verde, o legatura de usturoi verde, o legatura de marar, sare, piper, doua-trei linguri de parmezan ras, 200 grame iaurt pentru servit.

Preparare: Pune apa la fiert, cu sare. Cand clocoteste, pune broccoli buchetele si lasa-le cateva minute, dupa ce incepe, din nou, sa fiarba. Scoate-le pe un platou. Fa la fel cu fasolea verde si, la final, cu mazarea, pe care dupa cateva minute de fiert, o strecori.

Toaca ceapa veche, ceapa verde si usturoiul si caleste-le in unt. Adauga mazarea, fasolea verde si broccolii si lasa totul sa se inabuse, cateva minute, intr-un vas acoperit, la foc potrivit. Potriveste de sare si piper.

Unge cu putin ulei un vas care merge la cuptor, pune amestecul de legume, cu tot cu sos, presara din belsug marar tocat fin, parmezanul ras si da totul la cuptor pentru 10-15 minute. Serveste mancarea fierbinte cu iaurt.

Salata de patrunjel

Este o salata speciala, care te va energiza si umple de vitamine. Ingrediente: trei legaturi de patrunjel, doua legaturi de marar, o radacina mica de telina, o salata verde, o legatura de leurda sau cateva fire de usturoi verde, o legatura de ceapa verde, o lingura de miere, zeama de la o lamaie, sare, piper, o lingura de hrean ras, un borcanel de iaurt, nuca pisata (50 de grame) sau seminte de dovleac, prajite usor si tocate.

Preparare: toate verdeturile, bine spalate, se taie marunt si se pun intr-un bol. Se taie ceapa verde si usturoiul cat mai fin, se rade prin razatoarea fina telina si se freaca cu mana cu un praf de sare. Se adauga peste verdeturi, cu tot cu sucul lasat.

Se face un sos din miere, o lingura de apa calda, zeama de lamaie, sare, piper si iaurt. Se adauga peste celelalte ingrediente in bol. Deasupra pune hreanul si nuca macinata sau semintele de dovleac. Se mai amesteca o data. Se serveste pe felii de paine prajita.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com
Articol exclusiv online
Autor: Otilia Ignat




Comments

comments

Previous:

Supa crema de broccoli. Un medicament de primavara

You may also like

Post a new comment