Legume cu piure de fasole

08 January of 2016

Rețeta de legume cu piure de fasole este o mâncarea excelentă pentruperioada lunii ianuarie. este sănătoasă, este bogată în nutrienți și are puține calorii.  

Că să faci legume cu piure de fasole ai nevoie de un ardei gras roșu, o vânată, doi dovlecei, două linguri de ulei, 500 de grame de fasole albă, boabe, fiartă, un cățel de usturoi, 100 de mililitri de supă de legume, o legătură de coriandru sau pătrunjel, vreo două linguri cu suc de lămâie pentru servit, sare și piper.

Taie ardeiul gras în fâșii, iar vânată în felii. Tot în felii tăie și dovlecelul. Încinge grătarul și pune legumele. Nu trebuie lăsate mult, ci doar cât să prindă puțin culoare și să se frăgezească. Pune legumele într-un vas, presară sare și ține-le într-un loc cald, acoperite.

În timpul în care se fac legumele, pune fasolea într-un mixer, adaugă o lingură de ulei și supă de legume. Pune puțină sare și piper. Omogenizează bine. Pune și cățelul de usturoi, pisat bine înainte, și amestecă din nou.

Așează în farfurie piure de fasole și legumele pregătite la grătar. Pune un strop de ulei pe legume, suc de lămâie și pătrunjel tocat proaspăt.

Delicios!

Citeste si:

Retete dulci si aromate pentru prajituri la tava
Rețete cu ardei grași
Ispite dulci cu fructe – trei retete delicioase

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/



Comments

comments

Previous:

Crema de lamaie cu iaurt

Next:

Idei gustoase cu stafide

You may also like

Post a new comment