Irezistibil de bune

08 December of 2009

Penne cu  porumb  și cârnați cabanos

Ingrediente (4 porții):

250 g cârnați cabanos 1 ceapă 1 cățel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură pastă de tomate 500 g roșii (cutie) 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriță zahăr sare, piper 1/2 linguriță oregano boia de ardei dulce 200 g boabe de porumb (cutie) 400 g penne

Preparare:

Penne / Foto: Hubert Burda Medien

Penne / Foto: Hubert Burda Medien

1. Tăiați cârnații rondele subțiri. Spălați și curățați ceapa și usturoiul, apoi tăiați-le cubulețe, respectiv rondele și căliți-le puțin în ulei. Adău-gați și feliile de cârnați și prăjiți-le. Adăugați pasta de roșii și roșiile curățate, apoi pasați-le cu furculița. Condimentați totul cu suc de lămâie, zahăr, sare, piper, oregano și boia de ardei. Fierbeți sosul cca. 5 minute. Scurgeți boabele de porumb și adăugați-le peste sos,0 în ultimele 3 minute.

2. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Turnați apă rece peste ele, apoi lăsați-le într-o strecurătoare să se scurgă bine. Așezați-le pe un platou și serviți-le cu sosul pregătit. Eventual, ornați-le cu puțină verdeață.

Poftă bună! 

Timp de preparare: 25 de minute

cca. 700 kcal/porție

 

Paste cu ciuperci

Ingrediente (4 porții):

•300 g paste spiralate •sare •4 ouă •300 g ciuperci •1 legătură arpagic •1 lingură unt •100 ml supă •150 g smântână •piper •150 g brânza gouda, rasă

Preparare:

Paste cu ciuperci / Foto: Hubert Burda Medien

Paste cu ciuperci / Foto: Hubert Burda Medien

1. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Fierbeți ouăle tari, turnați apă rece pe ele, apoi curățați-le coaja. Tăiați ciupercile felii subțiri, iar arpagicul inele.

2. Încingeți cuptorul la 200ºC. Căliți în unt ciupercile scurse, turnați supa și dați într-un clocot. Încorporați smântâna și condimentați. Tăiați 2 ouă felii rotunde și tocați restul. Amestecați pastele cu sosul pregătit, jumătate din brânză și ouăle tocate. Puneți totul într-o formă de sufleu, presărați arpagicul și brânza, așezați rondelele de ouă și coaceți totul cca. 20 de minute.

Poftă bună!

Preparare: 40 de minute

cca. 640 kcal/porție 

 

Farfalle cu somon

Ingrediente (4 porții):

•400 g file de somon •2 linguri suc de lămâie •1 ceapă mică •21 legătură arpagic •400 g farfalle •sare •1 lingură ulei de măsline •200 ml smântână •piper

Preparare:

Farfalle cu somon / Foto: Hubert Burda Medien

Farfalle cu somon / Foto: Hubert Burda Medien

1. Spălați peștele, uscați-l pe un șervet de bucătărie, apoi tăiați-l cuburi. Stropiți-l cu suc de lămâie. Curățați ceapa și tocați-o mărunt. Spălați arpagicul, apoi tăiați-l inele.

2. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Încingeți uleiul într-un vas și căliți ceapa. Adăugați bucățile de pește și prăjiți-le cu grijă. Adăugați supa și smântâna. Fierbeți totul înăbușit, la foc mic, cca. 10 minute.

3. Scurgeți pastele bine. Adăugați inelele de arpagic în sos și condimentați bine. Serviți totul alături de farfalle și ornați după cum doriți, eventual cu firișoare de arpagic.

Spor la treabă și poftă bună!

Preparare: 25 minute

cca. 660 kcal/porție

 

Paste cu sos fin, de arahide

Ingrediente (4 porții):
•400 g broccoli •sare • 1 ceapă •1 cățel de usturoi •1 lingură unt • 100 ml vin •150 ml smântână • piper •1 lingură suc de lămâie •nucșoară • 400 g spaghetti •4 linguri fulgi de arahide

Preparare:

Paste cu arahide / Foto: Hubert Burda Medien

Paste cu arahide / Foto: Hubert Burda Medien

1. Tăiați broccoli buchețele și fierbeți-le în apă cu sare 2-3 minute. Turnați apă rece, apoi lăsați-le să se scurgă. Curățați ceapa și usturoiul, tocați-le și căliți-le în unt. Stingeți cu smântâna și vinul. Adăugați jumătate din broccoli, apoi condimentați totul cu sare, piper, suc de lămâie și nucșoară.

2. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Puneți broccoli în sosul pregătit, apoi condimentați-l. Serviți-l cu pastele și ornați-l cu fulgii de arahide.

Spor la treabă și poftă bună!

Preparare: 35 minute

cca. 580 kcal/porție




Comments

comments

Previous:

Rețete minunate cu… PASTE

Next:

Paste ademenitoare

You may also like

Post a new comment