Ingrediente de baza pentru retete rapide

04 January of 2016

Mâncarea făcută în casă este cea mai bună alegere, iar o colecție de rețete rapide este binevenită. Totul este bun și … gustos dacă ai în cămară, mereu, aceste ingrediente esențiale pentru rețete rapide. Nu-i nici o plăcere să umbli prin vecini ca să găsești ce îți lipsește din cămară sau ceea ce ai uitat să cumperi.

Dacă ești fan rețete rapide, îți venim în ajutor cu lista ingredientelor cele mai folosite, care nu trebuie să lipsească nici din cămară, nici din frigider, după caz. În plus, bonus, o serie de idei pentru preparate rapide.  

Orezul brun prefiert este un ingredient ideal atunci când este vorba despre o masă rapidă, după toate regulile alimentației sănătoase. Poți face risotto simplu sau cu legume și îl poți folosi și în salate.

Trebuie să ai mereu la îndemână câteva cutii cu roșii în suc propriu. Sunt utile în supe, ciorbe, sosuri și tocănite. Sunt ideale în sosurile pentru paște, dar poți face cu ele și salsa, și bruschette. Roșiile conservate au toate calitățile roșiilor proaspete. Adaugă la roșiile în suc propriu și roșii uscate conservate în ulei. Te vor scoate din încurcătură de foarte multe ori.

Fasolea gata fiartă este ingredientul de bază pentru multe rețete rapide. La fel și lintea sau năutul gata fiert. Adaugă ceapă, mirodenii, roșii (chiar și din conservă), un strop de ulei, toacă un cățel de usturori și ai o masă sănătoasă și completă în doar câteva minute. Fasolea gata fiartă poate fi încălzită în cazul în care alegi preparatele calde.

Legumele congelate au revoluționat rețetele rapide și alimentația sănătoasă. Legumele congelate sunt gata de mâncat cât ai spune “rețete rapide”. Tot ce trebuie să faci este să le fierbi câteva minute sau să le calești în puțin ulei încins. Adaugă mirodenii, o lingură de iaurt ori smântâna sau ulei și ai cea mai rapidă garnitură pentru carne sau peste. La capitolul legume congelate, care nu trebuie să-ți lipsească din congelator intră mazărea, fasolea verde, varză de Bruxelles, conopidă și broccoli, dar și boabele de porumb și spanacul.

Un ingredient ideal în rețetele rapide, dar și un aliment foarte sănătos este cușcuș-ul. Se prepară în 30 de minute și este perfect drept garnitură, alături de sosuri ușoare sau bază pentru salate consistente.

Ingrediente de baza pentru retete rapide

Roșiile cherry sunt “atingerea” fermecată în multe din mâncărurile rapide. Fie că este vorba despre ganituri sau sosuri proaspere, dar și în cazul preparatelor raw, roșiile cherry sunt cea mai bună soluție. Sunt mereu gustoase și aromate, indiferent de sezon.

Ravioli sunt cel puțin la fel de utile că și legumele congelate. Se fac în câteva minute și sunt o hrană completă și sănătoasă. Practic aceste paște nu au voie să lipsească din congelator, unde stau în siguranță chiar și trei luni de zile. Cele mai bune sunt cele umplute cu legume sau brânză, pentru că se pretează oricărui tip de dietă.

Lactatele și ouăle sunt nu doar ingrediente pentru rețete rapide ci o masă în șine. Fie că este vorba despre omlete cu legume, fie că este vorba despre sosurile din iaurt sau laptele cu cereale de la micul dejun, lactatele și ouăle trebuie să fie mereu, proaspete și la dispoziția ta în frigider.

Măslinele nu au voie să lipsească din frigider. Pe lângă faptul că sunt esențiale într-o dietă sănătoasă, măslinele sunt un ingredient necesar în multe rețete rapide.

Adaugă mereu pe lista ta de cumpărături, dacă te-ai specializat în rețete rapide, oțetul basamic, de bună calitate, sosul de soia, uleiul de măsline dar și un ulei mai rar, cum este cel de nucă – mai ales pentru salate – piper și ierburi aromatice uscate. Toate sunt esențiale pentru preparate rapide, gustoase și sănătoase.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Rulada sofisticata cu legume. Bunatati pentru Craciun

Next:

Chec cu vin rosu si ciocolata

You may also like

Post a new comment