Daca am laudat stafidele iata cateva idei excelente (si sanatoase, si gustoase) unde stafidele joacă rolul principal.
► Stafidele pot fi adaugate in cerealele de dimineata, in iaurt sau pot fi mancate ca atara.
► O combinatie perfecta pentru o gustare sanatoasa este formata din doua nuci, o lingura de stafide si sucul de la o portocala. Nutritional vorbim acest mix te ajuta sa absormi toti nutrientii din aceste bijuterii alimentare.
► Fa salata de morcovi cu stafide. Ai nevoie de 4-5 morcovi tineri, o ceapa rosie, o lingurita de seminte de chimen, o mana zdravana de stafide albe, doua linguri de otet balsamic, doua linguri de ulei, sare, piper.
Pune stafidele in apa calda pentru a se rehidrata. Curata si rade prin razatoarea mare morcovi. Curata si taie marunt ceapa. Amesteca bine ceapa, morcovii si stafidele scurse de apa. Intr-un castron amesteca uleiul, otetul, sare si piper. Adauga sosul peste morcovi. Adauga semintele de chimen si amesteca bine.
► Mai poti face spanac cu stafide. Ai nevoie de 700-800 de grame de spanac proaspat, 200 de grame de stafide aurii, trei linguri cu seminte de pin (dar poti folosi la fel de bine nuca sau seminte de dovleac), trei linguri cu ulei, doua linguri cu otet basamic, doua fire de usturoi verde, leustean proaspat.
Cum faci? Pune stafidele la inmuiat in apa calda. Pune ulei la incins intr-o tava incapatoare. Pune semintele de pin la calit. Adauga usturoiul tocat marunt si la final spanacul, spalat si scurs bine. Amesteca bine astfel incat frunzele de spanac sa se caleasca uniform. Totul trebuie sa dureze maxim patru-cinci minute. Potriveste mancarea de sare si piper, dupa gustul tau. Adauga stafidele, scurse bine de apa, da deoparte si adauga leusteanul tocat fin si otetul balsamic.
► Stafidele sunt mereu o gustare excelenta, sunt bune de rontait, oricand, oriunde.
Pentru beneficii reale amesteca stafide de mai multe soiuri (negre si albe). Exista si stafide gigant. Combina-le. Adauga in amestecul de stafide caise uscate taiate in bucatele si cateva smochine taiate si ele in bucatele. Combinatia s epoate pastra perfet la temperatura camerei, in bomboniera de pe masa, la indemana copiilor si a ta.
Partea cea mai interesanta din poaveste este ca nu vei manca niciodata prea multe stafide pentru ca sunt satioase si dulci, fara sa provoace probleme nutriționale.
Citeste si
10 fructe neobișnuite cu beneficii remarcabile
12 motive ca să mananci banane
Nuga. O reteta veche
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
06 Nov
Smoothie ideale pentru sezonul rece. Smoothie de iarna
Secretele BucătărieiAm o colectie gustoase de smoothie ideale pentru sezonul rece. Smoothie de iarna, cu alte ...
-
11 May
Doua retete pentru inghetata de casa
Secretele BucătărieiInghetata facuta in casa este delicioasa si foarte sanatoasa. Nu contine ingrediente chimice, este naturala ...
-
05 Dec
Briose cu malai si portocale
Secretele BucătărieiM-am gandit ca daca italienii au facut o pasiune pentru acest dulce, inseamna ca este ...
-
13 May
O adevărată nebunie, plăceri din cuptor
Secretele BucătărieiMușchi de miel gratinat – cu o crustă delicată de muștar Ingrediente (4 porții): •700 ...