Gulie caramel cu file de porc delicios și aromat

23 January of 2015

Ingrediente (4 porții): •600 g file de porc • sare, piper • 800 g gulii •100 g kaizer afumat •1 lingură unt •1 lingură zahăr • 2 linguri oţet balsamic •300 ml supă

 

io04_33
1 Se spală carnea cu apă rece, se şterge cu un prosop de bucătărie şi se condimentează cu sare şi piper. Se curăţă guliile şi se taie mai întâi rondele, apoi beţigaşe.

2 Se încălzeşte cuptorul la 180˚C. Se taie kaizerul felii, se călește în unt până devine crocant şi se scoate pe o farfurie. Se prăjește şi carnea, se aşază într-o formă de sufleu şi se dă la cuptor 15-20 de minute.

3 Se căleşte gulia în grăsimea rămasă în tigaie, se sărează, se piperează şi se caramelizează cu zahărul. Se stinge cu oţet. Se toarnă supa şi se lasă cca 15 minute la fiert. Se condimentează şi se adaugă feliile de kaizer. Se taie carnea felii şi se serveşte împreună cu gulia şi restul legumelor, eventual se presară cu mici inele de ceapă verde.

Preparare: 30 de minute. Cca 420 kcal/porţie

Comments

comments

Previous:

Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor

Next:

Omleta perfecta

You may also like

Post a new comment