Gogosi cu branza dulce

26 January of 2016

 

Am încercat această rețetă și trebuie să recunosc că este de departe una dintre cele mai bune rețete de gogoși. Brânză dulce de vaci – neapărată proaspătă, dulce și bine scursă, dă gogoșilor o moliciune cu totul specială, le face foarte pufoase și fine.

Iată cum se fac gogoșile cu brânză dulce

Ingrediente

220-240 grame de făină
2 ouă mici
130 grame de brânză de vaci dulce, bine scursă (poți folosi și cremă de brânză, sau brânză cu smântâna tip Fagras)
70 grame de zahăr (se poate mări sau micșora doză)
Coajă de la o lămâie și sucul de la jumătate de lămâie
Un praf de sare
8 game de drojdie uscată

Prepararea

♥ Într-un castron mare, pune brânză cu o lingură de zahăr. Adaugă ouăle, un praf de sare, sucul de lămâie și coajă și amestecă foarte bine.
♥ Adaugă făină (trei sferturi) și drojdia uscată și amestecă până se formează un aluat ușor lipicios. Nu trebuie frământat ci doar bine adunate toate ingredientele.
♥ Transfera aluatul pe o planșetă presară restul de făină și frământă până ce aluatul căpăta consistență unei plastiline moi și ușor lipicioase.

♥ Lasă aluatul pe planșetă să se odihnească circa 10-15 minute.
♥ Cu mâinile infainate formează bile puțin mai mari decât o nucă. Gogoșile nu trebuie să fie foarte mari pentru că nu se vor coace în timpul prajitului.
♥ Încinge ulei și prăjește gogoșile cu brânză dulce până devin aurii.Focul trebuie să fie potrivit pentru că gogoșile să nu se prăjească afară și să rămână crude la interior.
♥ Scurge gogoșile pe prosoape de hârtie și pudrează-le cu zahăr pudră.

Sunt foarte moi și pufoase în interior, sunt bune și calde și reci și sunt la fel de bune și a două zi (în cazul miraculos în care mai rămân!).

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Supa de morcovi

Next:

Telina fiarta si prajita

You may also like

Post a new comment