Găluște cu prune

14 November of 2014

Postul este cea mai bună ocazie să ne săturăm cu preparate gustoase și apetisante pe bază de legume și fructe. Iată un meniu pe gustul tuturor.

© Grafvision / Fotolia.com.jpg

© Grafvision / Fotolia.com.jpg

Ingrediente pt. 4 porții:
400 g car­tofi fierți  100 g făină,  2 lin­gurițe ulei,  1 linguriță zahăr,  sare,  750 g prune,  200 g zahăr pudră,  2 plicuri zahăr vanilat

1. Se prepară aluatul: se pasează cartofii și se adaugă făină, ulei, zahăr și sare.
Se amestecă până ce se obține un aluat omogen.
2. Se spală prunele și se golesc de sâmburi. Se ia în palme câte o porție mică de aluat, se aplatizează ca o chifteluță și se așază o prună; se învelește pruna în aluat. Se procedează la fel până la epuizarea ingredientelor. Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare; când apa clocotește se reduce focul și se așază înăuntru găluștele. Se lasă să fiarbă la foc moale până ce găluștele se ridică la suprafață.
3. Se scot găluștele din apă cu lingura de spumă și se tăvălesc imediat prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Se servesc calde sau reci.

Comments

comments

Previous:

Întrebări și răspunsuri culinare

Next:

Tartă aromată cu gutui

You may also like

Post a new comment