Fondue mediteraneean cu ingrediente fine

20 November of 2009

Ingrediente (4 porții):

Sos de roșii: •sucul și coaja de la 1 portocală •1 linguriță muștar clasic •sare •piper Cayenne •1 lingură pastă de roșii •150 g ketchup de roșii

Sos de verdeață: •1 legătură pătrunjel •100 g smântână •150 g iaurt slab •1 lingură coajă de lămâie •sare, piper

În plus: •câte 200 g file de vită, miel și porc •1 felie groasă de șuncă afumată •8 creveți (fără carcasă) •câte 150 g broccoli și conopidă •150 g morcovi •200 g fasole verde •1 l ulei de floarea soarelui

Fondue mediteraneean / Foto: Hubert Burda Medien

Fondue mediteraneean / Foto: Hubert Burda Medien

Preparare:

1. Pentru sosul de roșii, amestecați sucul și coaja de lămâie cu muștarul, sarea, piperul Cayenne, ketchupul și pasta de roșii.

2. Pentru sosul cu verdeață, spălați verdeața, apoi toca­ți‑o. Amestecați-o cu smântâna, iaurtul și coaja de lămâie, apoi sărați sosul și piperați-l.

3. Tăiați carnea cubulețe. Tăiați șunca fâșii. Uscați creveții pe un șervet de bucătărie. Pregătiți legumele, fierbeți fasolea cca. 15 min., opăriți restul legumelor în apă cu sare cca. 2 min., apoi scurgeți-le. Așezați totul pe un platou.

4. Încingeți uleiul și păstrați-l cald, eventual pe o plită. Înfigeți legumele și carnea într-o frigăruie și pră­jiți-le 3-5 min. Serviți-le împreună cu sosurile pregătite.

Timp de preparare: 60 de minute.

cca. 740 kcal/porție

Comments

comments

Previous:

Brânză fină – cu garnituri picante

Next:

Fondue franțuzesc

You may also like

Post a new comment