Fondue de ciocolată

02 April of 2015

Fotolia_63845580_Subscription_XL

Ingrediente pentru 4 porții:  500 g cioco­lată amăruie  15 g unt de cocos 
 1 lin­gură lichior de portocale  500 g zmeură, căpșune și alte fructe

1. Se toacă bine ciocolata și se topește la foc moale împreună cu untul de cocos.
2. Vasul se așază apoi pe un reșou special 
de fondue care va păstra ciocolata caldă 
și fluidă.
3. Se spală bine și se taie bucăți, după caz, diferite fructe: căpșune, zmeură, mure, kiwi, ananas, boabe de strugure. Se pot folosi orice fel de fructe, dar neapărat dintre cele 
de culoare roșie, care, datorită culorii și vitaminei C conținute, au efect afrodiziac.
4. Se aranjează fructele pe țepușe sau scobitori mai lungi și se servesc cu fondue 
de ciocolată.
Preparare: 25 min. Per porție: 570 kcal

Sfat!
Pentru o variantă mai specta­culoasă, în loc de reșou de fondue se poate folosi o mini-fântână de ciocolată. În lipsă de fântână sau de reșou special de fondue, vasul cu cioco­lată fluidă se poate așeza pe o lampă de aromaterapie bine încinsă sau – mai erotic și mai spectaculos – pe o piatră plată încinsă bine în prealabil pe plită sau în cuptor și așezată pe o bucată de pâslă groasă care stă pe o tavă. Atenție însă: potriviți perfect forma vasului de fondue cu suportul lămpii de aromaterapie sau cu piatra încinsă, nimeni nu își dorește un accident casnic în loc de un moment romantic! Dacă nu vreți niciun fel de complicații, aduceți vasul ca atare la masă și consumați repede ciocolata, ca să nu apuce să se solidifice.

Credit foto: © M.studio / Fotolia

Comments

comments

Previous:

Omleta perfecta

Next:

Tort cu ananas si capsune

You may also like

Post a new comment