Fondue de ceapă

20 November of 2009

Ingrediente (6 porții):

Cremă de usturoi: •200 g cremă de brânză •150 g smântână •sare, piper •2 căței de usturoi, pisați.

Sos de muștar: •2 găl­be­nușuri •2 lingurițe muștar •150 ml ulei de măsline •3 linguri oțet •150 ml lapte închegat •sare, piper.

Supă: •200 ml vin alb •1 l supă •1 lingură oțet •3 ce­pe •2 foi de dafin •3 cuișoare •câte 1 linguriță boabe de piper și de muș­tar •un praf de zahăr.

Fondue de ceapa / Foto: Hubert Burda Medien

Fondue de ceapa / Foto: Hubert Burda Medien

Și: •2 cârnați •1 gălbenuș •1 lingură pesmet •1 lin­gură pătrunjel tocat •câte 300 g file de porc și de miel •300 g cabanos

Preparare:

1. Amestecați ingredientele pentru crema de usturoi și sosul de muștar separat, apoi condimentați-le.

2. Fierbeți vinul, supa și oțetul. Curățați ceapa și tăiați-o inele. Adăugați-o în supă și fierbeți-o 10 minute împreună cu foile de dafin, cui­șoa­rele, boabele de piper și de muștar și zahărul.

3. Curățați câr­nații de coajă. Amestecați carnea din cârnați cu pesmetul, găl­benușul și verdeața. Formați chifteluțe. Tăiați carnea și cârnații cabanos felii și serviți-le alături de chifteluțe.

4. Fier­beți cârnăciorii, chifte­luțele și carnea 5 minute în supă. Serviți-i cu sosurile și bagheta.

Preparare: 50 de minute.

cca. 970 kcal/porție

Comments

comments

Previous:

Fondue franțuzesc

Next:

Fondue chinezesc

You may also like

Post a new comment