File de vițel cu salsa verde

30 October of 2014

Ingrediente pt. 4 porții: •2 legături pătrunjel •2 căței de usturoi •2 fileuri de sardele •1 borcan mic capere •cca 75 ml ulei de măsline •coajă de lămâie rasă •2 lingurițe suc de lămâie •sare, piper •zahăr •1 kg mușchi file de vițel (bucata de la mijloc) 
•2 linguri ulei
fripturica1 Se prepară salsa: se curăță pătrunjelul și se rup frunzulițele. Se așază în vasul de la mixer. Se curăță usturoiul și se taie cățeii jumătăți. Se toacă sardelele. Se adaugă în vasul de mixer usturoiul, sardelele, caperele scurse de zeamă și uleiul de măsline; se pasează și se condimentează cu suc și coajă de lămâie, sare, piper și un praf de zahăr. 2 Se încinge cuptorul la 175ºC. Se spală carnea, se șterge și se condimentează cu sare și piper; se leagă cu ață ca să își păstreze forma la cuptor. Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se prăjește carnea pe toate părțile cca 5 min. Se așază apoi friptura cu tot cu sos într-o tavă pentru cuptor și se coace cca 20-25 min. 3 Spre finalul timpului de coacere se înfășoară friptura în folie de aluminiu și se lasă să se odihnească aproximativ 10 min. Se servește pe un platou cu salsa verde.
Prep.: 25 min.; La foc: 30 min.; La odihnă: 
10 min.; Per porție: cca 590 kcal; Proteine: 55 g; Grăsimi: 38 g; 
Carbohidrați: 7 g

Comments

comments

Previous:

Savoare proaspătă de toamnă

Next:

Întrebări și răspunsuri culinare

You may also like

Post a new comment