File de pui, marinat

20 November of 2009

Ingrediente (1 porție): •1 file de pui (150 g) •2 linguri ulei de măsline •100 ml supă de pui •1 praf de cardamom •1/4 baton de scorțișoară •1/2 baton de vanilie •1/2 cățel de usturoi •1 bucățică ghimbir •1 chili mic •1 vârf de cuțit de coajă de lămâie • sucul de la o jumătate de lămâie •sare, piper •1 crenguță mentă

File de pui marinat / Foto: Hubert Burda Medien

File de pui marinat / Foto: Hubert Burda Medien

Preparare:

1. Spălați carnea, uscați-o pe un prosop de bucătărie și prăjiți-o într-o lingură de ulei, câte 8-10 minute pe fiecare parte.

2. Fier­beți supa, apoi dați-o jos de pe foc. Adăugați cardamomul, scorțișoara, vanilia, usturoiul, ghimbirul, chili și coa­ja de lămâie. Lăsați-o așa 5 minute. Adăugați sucul de lămâie și restul de ulei, apoi condi­men­tați-o cu sare și piper.

3. Condimentați pieptul de pui cu sare și piper, apoi tă­iați-l fâșii oblice. Așezați-le într-un castron mic și turnați marinata. Presărați și câteva frunzulițe de mentă. Puteți servi puiul astfel preparat atât cald, cât și rece.

Poftă bună!

EXTRASFAT
Acest fel de mâncare este ideal când aveți musafiri. Pentru aceasta, pră­jiți carnea puțin apoi lă­sați-o la cuptor cca. 30 de minute. Astfel, carnea este suculentă.

Preparare: 30 de minute.

cca. 370 kcal/porție



Comments

comments

Previous:

File de curcan, cu legume

Next:

Friptură picantă de porc

You may also like

Post a new comment