File de curcan, cu legume

20 November of 2009

Ingrediente (4 porții): •600 g file de curcan •6 morcovi •1 ceapă •300 g varză de China •2 linguri ulei de susan •sare, piper •200 ml supă •4 bețe de scorțișoară •4 fructe stea •100 ml lapte de cocos (cutie)

File de curcan cu legume / Foto: Hubert Burda Medien

File de curcan cu legume / Foto: Hubert Burda Medien

Preparare:

1. Spălați carnea, uscați-o pe un șervet de bucătărie, apoi tăiați-o felii rotunde. Pregătiți legumele, tăiați morcovii rondele, ceapa cubulețe, iar varza bucăți.

2. Încingeți uleiul de susan într-o tigaie mare și prăjiți acolo fâșiile de curcan. Condimentați carnea cu sare și piper. Adăugați ceapa și prăjiți în continuare. Stingeți cu supa, apoi adăugați morcovii, batoanele de scorțișoară și fructele stea. Lăsați totul să fiarbă încet, 5-8 minute. Scoateți batoanele de scorțișoară și fructele stea. Adăugați varza,  încorpora­ți-o cu grijă și fierbeți în continuare 1-2 minute. Condimentați cu sare, piper și lapte de cocos. Dacă doriți, ornați cu mirodeniile.

Poftă bună!

EXTRASFAT
Mirodeniile întregi se îndepărtează cu ușurință după fierbere, mai ales dacă le lăsați să fiarbă într-un recipient mic, pentru ceai.

Preparare: 25 de minute.

cca. 260 kcal/porție

Comments

comments

Previous:

Panna cotta cu pară caramel

Next:

File de pui, marinat

You may also like

Post a new comment