Dulciuri cu pandispan. Trei retete delicioase

24 May of 2011

Pandispanul este una dintre cele mai versatile produse de cofetarie. Poate fi folosit ca baza pentru nenumarate prajituri, unele mai bune decat altele. Noi am ales trei delicii!

Ruladă cu lămâie. Atât de ușoară, încât… se topește în gură!
Ingrediente (10 felii): •4 ouă •2 plicuri zahăr vanilat •1 praf sare •190 g zahăr •75 g făină •2 linguri amidon •1 linguriță praf de copt •9 foi gelatină •2 lămâi •500 g iaurt gras •250 g frișcă
1 Se încinge cuptorul la 200ºC. Se separă ouăle; se bat albușurile cu 1 plic de zahăr vanilat, sare și 100 g zahăr. Se înglobează pe rând gălbenușurile. Separat se amestecă făina cu amidonul și praful de copt și se înglobează cu grijă în crema de ouă.

2 Aluatul se întinde pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace 10–12 minute. Se răstoarnă foaia pe un prosop de bucătărie textil presărat cu 4 linguri de zahăr și se îndepărtează hârtia de copt. Se rulează aluatul în prosop și se lasă să se răcească.

3 Se înmoaie gelatina în apă rece. Se spală o lămâie cu apă fierbinte, se șterge și se rade coaja. Se storc două lămâi. Se amestecă iaurtul cu 2 linguri de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, sucul și coaja de la lămâie. Se dizolvă gelatina și se înglobează în amestecul de iaurt. Se dă la frigider 10 minute. Se înglobează apoi frișca bătută. Se derulează foaia de aluat și se umple cu cremă; se rulează la loc și se dă la frigider cca 2 ore.

Se servește eventual pudrată cu zahăr.
Preparare: 50 minute; Coacere: 10–12 minute; La frigider: 2 ore; Per felie: 250 kcal; Proteine: 7 g; Grăsimi: 10 g; Carbohidrați: 31 g

Brioșe pufoase. Cu înveliș de marțipan
Ingrediente (12 bucăți): •5 ouă •120 g zahăr •2 linguri zahăr vanilat •1 praf sare •150 g făină •100 g masă de marțipan •2–3 linguri gem de mere •2–3 linguri suc de mere • zahăr pudră
1 Se încinge cuptorul la 180ºC. Se tapetează cu suporturi de hârtie adânciturile unei forme de brioșe. Se separă ouăle. Gălbenușurile se bat cu zahărul tos și zahărul vanilat. Se înglobează albușurile bătute separat cu sare. Se cerne deasupra făina și se înglobează cu grijă. Se așază compoziția în forme și se coace cca 25 de minute. Se lasă să se răcorească puțin, se scot brioșele din formă și se lasă să se răcească pe un grătar de prăjituri.

2 Pentru ornat, se amestecă marțipanul cu gem și suc de mere până se obține o cremă omogenă. Se taie câte un căpăcel de la fiecare brioșă, eventual aluatul se aplatizează cu dosul linguriței; se așază deasupra crema. Se taie în două căpăcelele și se dau prin cremă, în chip de aripioare. Se pudrează cu zahăr.

Preparare: 25 minute; Coacere: 25 minute;
Per bucată: 180 kcal; Proteine: 5 g; Grăsimi: 6 g; Carbohidrați: 25 g


Tort alb de piersici. Cu cremă răcoritoare de brânză de vaci
Ingrediente (14 felii): Blat: •6 ouă •125 g zahăr •2 linguri zahăr vanilat •coaja rasă de la 1 lămâie •125 g făină •2 lingurițe praf de copt •50 g amidon. În plus: •300 g piersici (conservă) •10 foi gelatină •500 g brânză de vaci •250 g iaurt •75 g zahăr •2 linguri zahăr vanilat •250 g frișcă •75 g migdale tocate
1 Se încinge cuptorul la 200ºC. Se separă ouăle. Se bat albușurile spumă. Se bat gălbenușurile spumă cu zahărul tos, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Se amestecă făina cu praful de copt și amidonul și se înglobează, apoi se adaugă albușul bătut. Se așază într-o formă de tort (24 cm Ø) și se coace 35–40 de minute. Se lasă să se răcească și se taie pe două niveluri.

2 Piersicile se taie felii. Se înmoaie gelatina. Se amestecă brânza de vaci cu iaurtul, zahărul tos și zahărul vanilat. Se dizolvă gelatina și se înglobează, urmată de frișca bătută. Se așază pe blatul inferior două treimi din această cremă și se pune apoi blatul superior. Se unge cu cremă, se decorează și se dă la frigider cca 2 ore.
Preparare: 1 oră; Coacere: 40 minute; La frigider: 2 ore; Per felie: 290 kcal; Proteine: 12 g; Grăsimi: 12 g; Carbohidrați: 33 g

Comments

comments

Previous:

O adevărată nebunie, plăceri din cuptor

Next:

Legume tinere, pentru forțe proaspete în fiecare zi!

You may also like

Post a new comment