Doua retete pentru inghetata de casa

11 May of 2016

Inghetata facuta in casa este delicioasa si foarte sanatoasa. Nu contine ingrediente chimice, este naturala si se prepara mult mai simplu decat crezi. In plus, per total este si mai ieftina decat cea din comert.

Ca sa-ti iasa perfect tine cont ca ai nevoie de ingrediente proaspete, lapte integral si smantana cu cel putin 30% grasime. Un al secret important este sa folosesti arome naturale: ideale sunt vanilia, coaja de portocale si lamaie, scortisoara, cacao si cafea. In loc de zahar foloseste miere! va face inghetata mult mai fina si mai sanatoasa.

Inghetata de ciocolata

Ingrediente:

8 galbenusuri
250 de grame de zahar sau sase linguri cu miere
Un litru de lapte integral
O lingurita de zahar vanilat
250 de grame de smantana
125 grame de ciocolata cu lapte si o lingura de cacao.

Preparare:

Pune laptele pe foc si lasa-l sa se incinga bine. Adauga zaharul vanilat. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca bine de tot.
Bate cele opt galbenusuri cu zaharul sau mierea. Adauga cacao si amesteca usor.
Foloseste un vas care se poate pune pe foc.
Adauga laptele peste oua si amesteca bine, apoi pune pe foc, la flacara mica, si amesteca pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoparte.
Topeste ciocolata si adauga-o in compozitie.
Bate smantana bine cu mixerul, rastoarn-o in compozitie si amesteca totul foarte bine.

Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata din cand in cand de cel putin trei ori (ideal cu mixerul) pentru a evita formarea acelor de gheata. Daca ai masina de inghetata pune compozitia in masina de inghetata si apoi la congelator.

ice-cream-476361_960_720

Inghetata de vanilie

Ingrediente:

6 oua
250 de grame de zahar sau sase linguri cu miere
Un litru de lapte integral
Semintele de la o pastaie de vanilie
250 de grame de smantana
100 de grame de stafide.

Preparare:

Pune laptele pe foc, impreuna cu semintele de vanilie si lasa-l sa se incinga bine. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca acoperit, pana cand poti baga degetul.
Bate cele sase oua impreuna cu zaharul sau mierea pana cand acesta s-a topit complet. Foloseste un vas care se poate pune pe foc.
Cand laptele este racorit pune-l peste oua si amesteca bine. Pune totul la foc mic si amesteca incet pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoprate.
Bate smantana bine cu mixerul, ca sa se aereze. Cand crema de vanilie este racita adauga smantana si amesteca totul.
Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata energic de trei ori, la interval de o ora, pentru a impiedica formarea cristalelor de gheata. La ultima repriza adauga stafidele.
Daca ai masina de inghetata pune compozitia in masina de inghetata si apoi la congelator.

 

YARPP

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cea mai fina prajitura cu ciocolata

Next:

Cele mai bune salate din lume. 7 retete!

You may also like

Post a new comment