Doua prajituri de vis, cu mere

06 November of 2015

Prăjiturile cu mere sunt preferatele mele. Unul din motivele pentru care iubesc prăjiturile cu mere este faptul că se pot pregăti în zeci de moduri. Am selectat două dintre cele mai bune prăjituri cu mere.

Prăjitură la tavă cu mere cu o crustă crocantăprajituri cu mere (1)

Ingrediente (16 bucăți):
25 g drojdie
100 g zahăr
175 ml lapte
450 g făină
1 ou
125 g unt moale
sare
50 g nuci caramelizate
½ linguriță scorțișoară măcinată
250 g frișcă
coaja rasă de la o lămâie
1 plic praf de budincă de vanilie
500 g mere rase și călite
1 kg mere crude
3 linguri suc de lămâie

Preparere
1. Se zdrobește drojdia și se amestecă împreună cu 10 g zahăr și laptele călduț. Se lasă să crească 5 min. Se amestecă 350 g făină, 40 g zahăr, 1 ou, 50 g unt și 1 praf de sare; se adaugă drojdia dizolvată și se frământă aluatul. Se lasă să crească 45 min.
2. Se încinge cuptorul la 180ºC. Se ameste-că 100 g făină cu 75 g unt, nuci caramelizate, scorțișoară și 50 g zahăr; se obține un aluat sfărâmicios.
3. Separat se amestecă frișca împreună cu coajă de lămâie, praf de budincă și mere călite rase.
4. Se decojesc merele și se curăță de cotoare; pulpa se taie felii și se stropește cu suc de lămâie.
5. Se frământă aluatul cu drojdie și se întinde o foaie, care se așază pe tava unsă. Se repartizează deasupra crema cu mere, feliile de mere și fulgii de aluat (cel cu nucă). Se coace 40-45 min.
6. Se servește pudrat cu zahăr.

Citeste si: Trei retete cu ciuperci

Tartă cu mere scufundate cu sirop de caramel
prajituri cu mere (2)
Ingrediente
750 g mere acrișoare
Coaja rasă și sucul de la 1 lămâie
175 g făină
25 g migdale măcinate
1 plic praf de budincă de caramel
2 lingurițe rase praf de copt
150 g unt moale
125 g zahăr
1 praf sare
1 plic zahăr vanilat
3 ouă
4-5 linguri sirop de caramel (sau frișcă)
50 g migdale rase
100 g gem de caise

Preparare
1. Se încinge cuptorul la 180ºC. Se decojesc merele, se taie sferturi și se crestează partea rotunjită în mai multe locuri. Se stropesc cu suc de lămâie. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (Ø 26 cm).
2. Se amestecă făina cu migdale, praf de budincă și praf de copt. Se bate untul cu zahăr, sare, coajă de lămâie rasă și zahăr vanilat. Se înglobează pe rând ouăle. Se înglobează făina, alternând cu siropul.
3 Se dă aluatul în formă, se nivelează și se repartizează deasupra merele cu partea rotunjită în sus; se incrustează și se coace prăjitura 45 min., până se rumenește.
4. După 35 min. se presară deasupra migdalele.
5. Se încălzește gemul. Se scoate prăjitura din cuptor și se unge cu gem.

Citeste si: Rețete dulci și aromate pentru prăjituri la tavă

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Trei retete cu ciuperci

Next:

Aluatul fraged. Reteta perfecta

You may also like

Post a new comment