Deserturi răcoroase

01 September of 2014

27_io17_2014Tort înghețat de căpșuni
Ingrediente pentru 10 felii: •4 ouă •1 linguriță suc de lămâie •350 g zahăr •600 g căpșuni •100 ml suc de portocale (proaspăt stors din 2 portocale) •200 g iaurt integral •400 g frișcă •zahăr pudră
1Se încălzește cuptorul la 100º C. Se separă ouăle. Se bat albușurile cu suc de lămâie, apoi se adaugă 200 g zahăr și se bate până ce se topește (cca 10 min.). Se tapetează tăvile cu hârtie de copt; se șprițează pe ele 3 cercuri (Ø 22 cm); se lasă să se usuce la cuptor cca 2 ore.  2Se pregătesc căpșunile; se cântăresc 500 g din ele și se pun apoi în sucul de portocale. Se bat gălbenușurile cu 150 g zahăr în baie de apă fierbinte. Se înglobează piureul și se mută într-o baie de apă rece; se bate mai departe până ce se răcește. Se incorporează iaurtul, urmat de frișca bătută. 3Pe o bucată de folie de aluminiu se așază inelul metalic al unei forme de tort (Ø 22 cm). Se pliază marginile foliei pe inelul metalic, iar în inel se așază un blat de bezea, 1/3 din cantitatea de cremă, apoi al doilea blat, restul de cremă și al treilea blat; se dă la congelator cca 8 ore. 4Cu cca 20 min. înainte de servire se lasă să se decongeleze tortul. Se îndepărtează inelul metalic și se decorează tortul cu restul de căpșuni și zahăr pudră.
Preparare: 40 min.; Coacere: 2 ore; La congelator: 8 ore. Per felie: 340 kcal; Proteine: 6 g; Grăsimi: 16 g; Carbohidrați: 38 g

Tiramisu de la gheață
Ingrediente pentru 12 felii: •200 ml lapte •5 gălbe­nușuri •100 g zahăr •200 g mascarpone •300 g frișcă •2 albușuri •250 ml cafea rece •2 linguri rom •cca 150 g pișcoturi de șampanie •cacao
1Se dă laptele în clocot. Se bat gălbenușurile cu 30 g zahăr; se toarnă laptele, amestecând. Se amestecă la foc moale până ce se îngroașă compoziția. Se trece printr-o sită și se amestecă împreună cu mascarpone. 2Se bate frișca. Se bat albușurile cu restul de zahăr până se obține bezeaua. Se înglobează în cremă bezeaua și frișca. 3Se tapetează cu folie transparentă o formă de cozonac (2 kg). Se așază în ea o parte din cremă. Se amestecă romul cu cafea; se însiropează pișcoturile și se repartizează peste cremă. Deasupra se așază restul de cremă și încă un strat de pișcoturi însiropate. Se aco­peră tortul cu folie transparentă și se dă la congelator 8 ore. Înainte de servire se pudrează cu cacao.
Preparare: 30 min.; La congelator: 8 ore. Per felie: 280 kcal; Proteine: 7 g; Grăsimi: 19 g; Carbohidrați: 20 g

Tort în straturi
Ingrediente pentru 12 felii: •6 ouă •100 g făină •75 g migdale măcinate •325 g zahăr •40 ml zmeurată •500 g mascarpone •500 g frișcă •800 g zmeură congelată •2 linguri suc de lămâie •50 g zahăr pudră
1Se încinge cuptorul la 220º C. Se separă ouăle. Se bat albușurile cu 150 g zahăr; se înglobează gălbenușurile și făina amestecată cu migdale; se repartizează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace 12–15 min. Se răstoarnă și se desprinde hârtia de pe fund; se lasă să se răcească și se taie în două. 2Se fierbe un sirop din restul de zahăr și 125 ml apă; se lasă să se răcească. Se înglobează în mascarpone, cu zmeurata, 300 g frișcă și 500 g fructe. Se așază de jur împrejurul blatului un cadru metalic; se așază pe blat crema; se acoperă cu folie și se lasă la frigider 6 ore. 3Restul de fructe se fierb 5 min.; se adaugă suc de lămâie și zahăr pudră. Se lasă să se decongeleze tortul cca 10 min. Se decorează cu restul de frișcă bătută și se stropește cu sos.
Preparare: 1 oră; Coacere: 15 min.; La congelator: 6 ore. Per felie: cca 540 kcal; Proteine: 12 g; Grăsimi: 35 g; Carbohidrați: 44 g



Comments

comments

Previous:

Tagliatelle bolognese

Next:

Crème Caramel

You may also like

Post a new comment