Delicioase: prajituri cu cafea

15 November of 2011

Tort TiramisuFotolia_8278886_Subscription_L

Ingrediente (12 felii): Blat: •5 ouă •125 g zahăr •150 g făină •1 linguriță praf de copt Cremă: •3 foi gelatină •3 ouă •80 g zahăr pudră •250 g mascarpone •1 plic zahăr vanilat •100 ml cafea tare, rece •60 ml Amaretto (lichior de migdale) •cacao

1 Se încinge cuptorul la 180ºC. Se separă ouăle. Se bat gălbenușurile cu zahăr. Se înglobează albușurile, bătute spumă în prealabil. Se adaugă apoi făina amestecată cu praf de copt și se omogenizează. Se așază compoziția într-un castron termorezistent uns (Ø 20 cm) sau într-o formă de tort (Ø 26 cm) și se coace 30-35 min. Se scoate și se lasă să se răcească bine. 2 Se înmoaie gelatina în apă rece. Se separă ouăle: gălbenu­șurile se bat în bain-marie cu zahăr pudră. Se dizolvă înăuntru gelatina. Se înglobează mascarpone, urmat de albușurile bătute cu zahăr vanilat. 3 Se taie blatul pe 3 niveluri. Se amestecă lichiorul cu cafea și se însiropează cele trei blaturi. Se clătește castronul cu apă și se tapetează cu folie de plastic transparentă pentru alimente. Se așază straturi alternative de blat și cremă; deasupra trebuie să se afle un blat. Se dă tortul la frigider cca 4 ore. Se răstoarnă pe un platou și se pudrează cu cacao.
Preparare: 40 minute; Coacere: 35 minute;
La frigider: 4 ore. Per felie: 270 kcal; Proteine: 9 g, Grăsimi: 12 g; Carbohidrați: 27 g

Brioșe cu cremă espresso

chocolate-cupcakes-710400_960_720

Ingrediente (12 bucați): Aluat: • 3 ouă • 100 g zahăr • 150 g unt• 1 plic zahăr vanilat • 1/2 plic praf de copt • 180 g făină • 100 ml lichior de ouă • 100 g ciocolată rasă (sau drajeuri-decor cu ciocolată). Cremă: • 350 ml lapte • 1 linguriță pudră de cafea solubilă • 1 plic praf de budincă de ciocolată • 100 g zahăr • 80 g unt • 30 g zahăr pudră • 20 g ciocolată rasă (sau drajeuri-decor cu ciocolată)
1. Se încinge cuptorul la 180ºC. Se bat spumă ouăle cu zahăr; se adaugă untul moale și se amestecă până se obține o cremă omogenă. Se amestecă zahărul vanilat cu praf de copt și făină. Se înglobează în crema de unt, împreună cu lichiorul de ouă și fulgii de ciocolată. Se așază în adânciturile unei forme de brioșe unse sau în ceșcuțe termorezistente; se coc la cuptor cca 25 min. Se lasă să se răcească. 2 Se dau în clocot 250 ml lapte și se dizolvă cafeaua solubilă. Se amestecă restul de lapte cu praful de budincă și zahăr; se adaugă în laptele clocotit și se mai lasă să fiarbă cca 1 min., amestecând. Se acoperă cu folie transparentă și se lasă să se răcească. Apoi se dă la frigider. Untul se bate cu zahărul pudră; se înglobează budinca rece, lingură cu lingură. Crema se șprițează pe brioșe și se ornează cu ciocolată rasă.

Preparare: 50 minute; Coacere: 25 minute; Per felie:
cca 430 kcal; Proteine: 7 g; Grăsimi: 25 g; Carbohidrați: 42 g

Tort de cafea

baking-842042_960_720Ingrediente (14 felii): Blat: • 250 g unt moale • 200 g zahăr •1 pliculeț zahăr vanilat • 2 prize sare • 2 linguri cu vârf de praf de cafea instant • 4 linguri lichior de cafea • 6 ouă • 300 g alune măcinate •200 g făină • 1 plic praf de copt • 1 plic praf de glazură de ciocolată albă • boabe de cafea (reale sau de ciocolată) • 30 g fulgi de migdale
1 Se încinge cuptorul la 180ºC. Se unge o formă de tort (Ø 26 cm). Se bate untul spumă, cu zahărul; se înglobează zahăr vanilat, sare, 1 lingură de cafea instant, lichior și ouă. Se adaugă alunele, urmate de făina amestecată cu praf de copt. Se așază aluatul în formă și se coace 60-70 min. Se lasă să se răcească. 2 Se prepară glazura conform indicațiilor de pe ambalaj. Se amestecă împreună cu restul de cafea instant. Se glazurează prăjitura și se decorează cu boabele de cafea. Înainte de a se întări glazura, se prăjesc migdalele și se incrustează pe marginile prăjiturii.
Preparare: 30 minute; Coacere: 70 minute; Per felie: 470 kcal; Proteine: 8 g; Grăsimi: 34 g; Carbohidrați: 32 g

Comments

comments

Previous:

Deserturi de vis, cu fructe din paradis

Next:

Poftă de paste

You may also like

Post a new comment