Crème Caramel

30 September of 2014

pscontroller.do Ingrediente pt. 6 porții: •1 păstaie mare de vanilie •250 ml lapte •250 g frișcă 
•140 g zahăr •3 ouă •2 gălbenușuri

1 Se crestează pe lung batonul de vanilie și se scoate miezul cu vârful cuțitului. Se pun ambele la fiert, în lapte, cu frișcă; când dă în clocot se ia de pe plită și se lasă să se odihnească. 2 Se așază într-o formă mare de sufleu 6 forme mici termorezistente (a 200 ml capacitate). Se lasă să se topească la foc iute 80 g zahăr în 2 linguri de apă, fără să amestecăm; se obține un caramel fluid, care se repartizează imediat în forme. 3 Se încălzește cuptorul la 150ºC; se scoate păstaia de vanilie din lapte. Se bat ouăle cu gălbenușuri și 60 g zahăr; se înglobează laptele. Se toarnă cu atenție peste caramel. 4 Se toarnă apă în forma mare de sufleu astfel încât formele mici să fie scufundate până la 2/3 din înălțime. Se așază forma mare pe șina de jos a cuptorului și se lasă să se coacă aproximativ 45 min., până se întărește crema. Se scoate și se lasă să se răcească. Apoi se dă la frigider cel puțin 4 ore înainte de servire. 5 În momentul servirii,  formele mici se acoperă cu farfurii de desert, se prind și se răstoarnă amândouă cu aceeași mișcare.
Preparare: 35 min.; La foc: 47 min.; La frigider: 4 ore; Per porție: cca 310 kcal; Proteine: 7 g; Grăsimi: 20 g; Carbohidrați: 27 g



Comments

comments

Previous:

Deserturi răcoroase

Next:

Rețete cu ardei grași

You may also like

Post a new comment