Crema de lapte – simpla, buna, rapida, gustoasa, versatila

02 December of 2019

Crema de lapte este una dintre cele mai bune si mai rapide creme pe care care le poti folosi la prajituri, torturi, briose sau ca atare, combinata cu fructe si piscoturi. Se face foarte repede, este gustoasa, nu contine ingrediente sofisticate, este usor digerabila, nu este grasa, precum crema de unt si o poate inlocui pe aceasta cu succes in toate dulciurile.

In plus, crema de lapte poate fi colorata cu cacao, ciocolata sau coloranti ceea ce o face perfecta pentru orice dulce de casa.

Ingrediente pentru crema de lapte

  • 1 litru de lapte
  • 250 grame de zahar tos
  • 125 grame de faina
  • 25 grame de amidon de porumb
  • 200 mililitri frisca lichida indulcita
  • 1 pastaie vanilie

Preparare pentru crema de lapte

  • Amesteca intr-un vas zaharul, faina si amidonul
  • Pune amestecul intr-o cratita incapatoare
  • Toarna treptat laptele peste mixul solid si amesteca cu un tel astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
  • Adauga semintele unei pastai de vanilie sau o lingura de esenta de vanilie (se poat folosi si alte arome: rom, migdale, esenta de lamaie sau portocale – in functie de dulcele pentru care faci crema de lapte).
  • Pune cratita pe foc mic si amesteca incontinuu pana cand crema capata o consistenta densa (dureaza 10-15 minute).
  • cand ajunge la consistenta unei ciulamame groase stinge focul si acopera crema cu folie de plastic alimentara, pentru ca altfel face o pielita groasa care strica finetea cremei si o lasam sa se raceasca complet.
  • Amesteca in crema de lapte rece cu frisca mixata inainte foarte bine.

In crema de baza poti pune pe langa frisca unt, circa 150 de grame daca vrei o consistenta mai grasa, dupa cum poti sa folosesti.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Deserturi turcești

You may also like

Post a new comment