Cozonăcei cu brânză din aluat dospit înnobilat cu fructe confiate

16 December of 2014

Ingrediente (4 bucăți a câte 8 felii) – Aluat: •250 g unt •250 g zahăr •½ linguriță sare •3 ouă •coaja rasă de la 2 lămâi •300 g brânză de vaci •750 g făină •1½ plic praf de copt •150 g migdale tocate •200 g stafide •75 g coajă de lămâie confiată și tocată •75 g coajă de portocală confiată și tocată •75 g cireșe confiate și tocate. În plus: •175 g unt •100 g zahăr •75 g zahăr pudră

io26_35

1 Se bate untul cu zahăr și sare; se adau­gă ouăle, coaja de lămâie și brânza de vaci; se amestecă cca 2 min. Se înglo­bează făina amestecată cu praf de copt, la fel ca migdalele și restul fructelor; se fră­mân­tă aluatul. 2 Se încinge cuptorul la 180ºC. Se împarte aluatul în patru porții, din fiecare se modelează 4 pâi­nițe. Din fiecare se întinde cu sucitorul un oval de 18 cm lungime, apoi se plia­ză pe latura lungă, la o treime. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace 20 de min. 3 Cozonăceii se ung de 3 ori cu unt topit și se pudrează cu zahăr. Se lasă să se răcească și se înfășoară apoi în folie de aluminiu. Se lasă să se pătrundă 2–3 săptămâni. Înainte de servire se pudrează din nou zahăr.
Preparare: 1 oră; Coacere: 20 minute; Pauză înainte de servire: 3 săptămâni;
Per felie: cca 310 kcal; Proteine: 5 g; Grăsimi: 15 g; Carbohidrați: 40 g

Comments

comments

Previous:

Pentru salatele de iarnă: 5 dressinguri

Next:

Steluţe picante

You may also like

Post a new comment