Cheesecake cu capsuni

28 June of 2016

Aceasta prajitura este ca povestea unei nopti de vara. Se face simplu si nu ai nevoie de coacere. Iata cum se prepara aceasta … poveste

Cheesecake cu capsuni (1)

Pentru blatul de cheesecake cu capsuni:

300 de grame de biscuiti
arome
100 de grame de unt
125 g zahar
un praf de sare

Pentru crema de branza:

750 g branza de vaci
100 g zahar pudra
250 g capsuni
15 g de gelatina (preferabil foi)
coaja de lamaie

Pentru jeleul de fructe:

300 g capsuni
50 g zahar tos
zeama de la ½ lamaie
20 g gelatina (preferabil foi)

Preparare pentru cheesecake cu capsuni:

→ Blatul se prepara prin zdrobirea biscuitilor. Amesteca-i cu untul topit, zahar pudra si arome. Blatul se aseaza pe fundul unei tavi si se indeasa bine. Se da la rece.
→ Pentru crema de branza si capsuni se bate bine branza cu zaharul pudra.
→ Capsunile se spala, se curata si se scurg. Din capsuni se prepara cu blenderul un piure de capsuni.
→ Pune piureul de capsuni peste crema de branza si se amesteca.
→ Gelatina se inmoaie conform instructiunilor de pe ambalaj (se hidrateaza, apoi se incalzeste usor pe foc) si se adauga la crema de branza.
→ Peste blat se toarna crema de branza cu capsuni. Se acopera cu o folie transparenta si se lasa 1-2 ore la rece (pana se incheaga).
→ Jeleul se prepara din cealata parte de capsuni. Se paseaza cu blenderul. Sosul se fierbe cu doua linguri de zahar si cu suc de lamaie. Se fiebe circa 10 minute. Se da deoparte se lasa sa se raceasca si se adauga gelatina, preparata corect.
→ Jeleul se lasa sa se racoreasca bine apoi se pune peste stratul de crema de branza.
→ Se tine la rece pentru alte doua ore, apoi se poate taia si servi simpla sau cu sirop de fructe ori frisca.

Citeste si:
Zmeura, fructul minune
Doua retete cu capsuni. Simple si delicioase

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/



Comments

comments

Previous:

Retete bune de inghetata facuta in casa

Next:

Ce trebuie sa stii despre rubarba

You may also like

Post a new comment