Chec cu vin rosu si ciocolata

06 January of 2016

Acest chec cu vin rosu si ciocolata este un dulce remarcabil, cu totul special și o solutie excelenta, pentru o zi speciala cum este ziua de Sfantul Ion. Se face repede, fara complicatii inutile și are un gust cu totul si cu totul special.

Ingrediente

200 de grame de faina
100 de grame de unt
150 de grame de zahar
Trei oua mari
100 de grame de ciocolata neagra
Esenta de vanilie
O lingurita rasa de scortisoara
100 de mililitri de vin rosu dulce sau demisec
Un plic de praf de copt
O lingura de cacao
(Ingredientele sunt pentru o tava clasica de chec, dar le poti multiplica foarte usor).

Chec cu vin rosu si ciocolata

Prepararea este foarte simpla. Freaca spuma ouale intregi cu zaharul pana rezulta o crema fina, iar zaharul se topeste complet. Amesteca faina cu pudra de cacao, praful de copt si scortisoara si adauga totul, incet, in crema de oua. Amesteca bine.

Pune untul la topt si cand este lichid (dar cat de cat racorit), adauga-l in compozitie, amestecand incet. Rade ciocolata, prin razatoarea fina si adauga-o in compozitie. La final pune vinul. Amesteca bine si pune compozitia in tava pentru copt, unsa in prealabil cu putin unt si tapetata cu faina.

Coace checul cu vin rosu la foc potrivit, in cuptorul incins, in prealabil, circa 60 de minute. Dupa primele 30 de minute lasa focul mai mic. Scoate prajitura din tava, numai cand este rece.

Poti coace compozitia si intr-o forma rotunda de chec si sa-l garnisesti cu o crema de ciocolata simpla sau cu frisca si fructe din dulceata. Daca il coci intr-o forma clasica de chec serveste feliile de chec cu vin rosu pudrate cu zahar, simple sau alaturi de inghetata de vanilie, sos de ciocolata sau frisca cu scortisoara.

Citeste si: Dulciuri cu pandispan. Trei retete delicioase

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Ingrediente de baza pentru retete rapide

Next:

Crema de lamaie cu iaurt

You may also like

Post a new comment