Cel mai bun chec din lume

24 November of 2015

Poate că nu este chiar cel mai bun chec din lume, dar se face atat de ușor, este atat de versatil (poate fi chec, poate fi  blat de tort, bază pentru o prajitură cu fructe sau brânză, poate fi combinat cu diferite creme și adaptat în funcție de nevoie), încât merită toate laudele din lume.

Cel mai bun chec din lume

Se prepara rapid, dacă ai un robot de bucatarie, dar merge și cu instrumente tradiționale, iar ingredientele sunt simple și se găsesc mereu în orice casă.

Citeste si: Rețete dulci și aromate pentru prăjituri la tavă

Ingrediente

400 de grame de unt
375 de grame de zahăr
6 oua
500 de grame de făină
200 de mililitri de lapte
(cantitățile sunt pentru o o tavă mare sau două checuri în forme de cozonac, mari și le poți multiplica sau reduce după nevoie)

Citeste si: Cacao. Un ingredient delicios, sanatos si energizant

Preparare

♦ Pune untul si zaharul în vasul robotului și omogenizează perfect până ce rezultă o cremă spumoasă.
♦ Adaugă ouăle, toate și amestecă foarte bine.
♦ Cerne făina si pune-o în trei reprize alternativ cu laptele (făina, lapte, făina, lapte și la final făina).
♦ Pune arome după gustul tau. Practic poți pune orice vrei, de la coajă de portocală sau lămâie, la vanilie și scorțișoară.

♦ Pune în vasele de copt, unse și tapetate cu făină și coace checul la foc potrivit. Se răstoarnă după ce este copt (fă testul cu scobitoarea) și taie-l după ce este perfect rece.

♦ Poate fi servit ca atare, îmbrăcat în glazură de ciocolată (eu așa am făcut), poți adăuga în compoziție stafide sau pepite de ciocolată, poți presăra deasupra alume mărunțite sau ce vrei tu! Oricum ai face este delicios!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/



Comments

comments

Previous:

Aluatul fraged. Reteta perfecta

Next:

Cutia cu biscuiti pentru Mos Nicolae

You may also like

Post a new comment