Cea mai fina prajitura cu ciocolata

06 May of 2016

Este un desert delicios, rapid si extrem de bun. Este o varianta mai dichisita a unei alte tarte cu ciocolata.

Ingrediente pentru cea mai fina prajitura cu ciocolata

250 de grame de ciocolata de menaj neagra
250 de grame de unt plus o bucatica pentru uns tava
Sase oua mari
200 de grame de zahar
Patru linguri cu faina.

Preparare:

– Pregateste o tava rotunda cu peretii detasabili, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt (poti face prajitura si in vase mici

individuale, cantitatile sunt suficiente pentru 6 portii).
– Rupe ciocolata de menaj in bucati si pune-o la topit in bain-marie. Freaca untul spuma. Bate ouale intregi cu zahar pana se

fac o spuma fina si densa. Pune alternativ in untul frecat spuma, ciocolata si crema de galbenusuri.
– Adauga faina, cernuta in prealabil.
– Rastoarna compozitia in tava si coace prajitura in partea de jos a cuptorului, 20-25 de minute la foc potrivit. Cuptorul

trebuie sa fie incins bine cand bagi tarta la copt.
– Lasa prajitura sa se raceasca in tava inainte de a o scoate.
– Lasa prajitura la frigider cel putin o ora inainte de a o servi.
– Serveste tarta cu inghetata, creme de fructe si frisca

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/



Comments

comments

Previous:

Supa alba de pui, un deliciu frantuzesc

Next:

Doua retete pentru inghetata de casa

You may also like

Post a new comment