Ce trebuie sa stii despre rubarba

05 July of 2016

Rubarbă sau revent, este o planta plina de surprize! Popular i se spune rabarbură, iar din tijele ei se prepară multe bunătăți

Din punct de vedere botanic, tijele groase, verzui-roșie­ti­ce, aparțin de fapt unei legume, dar se prepară de obicei ca un fruct. De regulă, din rubarbă se pregătesc prăjituri, compot și chiar dulceață. În zilele de vară, sucul de revent diluat cu apă este un remediu excelent în caz de sete. Însă nota acrișoară a rubarbei o recomandă și pentru prepararea unor sosuri care vor acompania diverse sortimente de carne și legume.

Gustul variază de la blând-aromat (tije roșii, cu pulpa roșie), la astringent (tije roșii, pulpă verde) și până la acru (tije verzi, pulpă verde).
Tijele de rabarbură se înmoaie rapid de aceea se păstrează la frigider, înfășurate într-un prosop textil umed.

O reteta fabulosa cu rubarba

Purcel de lapte cu rubarbă caramelizată

Ingrediente pt. 4 porții: •750 g rubarbă •200 g zahăr •2 frunze de salvie •2 fire rozmarin •2 felii lămâie •300 ml vin roșu •sare, piper •1 pulpă de purcel de lapte

  1. Se spală carnea și se pune la cuptor, cu sare și piper. Se spală tijele de rubarbă și se îndepărtează eventualele fibre tari. Se taie apoi transversal, în felii de 3 cm.
  2. Se caramelizează zahărul și se adaugă salvie, rozmarin, lămâie și vin; se dau în clocot, apoi se adaugă rubarba și se fierbe 5-10 min. Se sărează și se piperează, se îndepărteză rozmarinul și se servește drept garnitură pentru purcelul de lapte (sau altă friptură de porc).

Preparare: 25 min.; Per porție: cca 295 kcal; 
Proteine: 1 g; Grăsimi: 1 g; Carbohidrați: 55 g

Citeste si:

 

 

Sursa foto: pixabay.com



Comments

comments

Previous:

Cheesecake cu capsuni

Next:

Tarta cu caise si spuma de migdale

You may also like

Post a new comment