Ce dresssing se potriveste la salata?

29 July of 2016

Salatele de legume își dublează savoarea dacă sunt asezonate corespunzător.

Vara, salata este felul de mâncare preferat – numai cu o condiție: să aibă un dressing gustos. Iată câteva idei delicioase:
Vinegreta clasică se prepară din oțet și ulei și se potrivește la toate salatele verzi și cu legume asortate. Formula de bază: se bat cu telul 3 linguri de ulei cu 1 lin­gură de oțet; se sărează și se pipe­rează după gust. Se mai adau­gă ver­deață, usturoi, ceapă (în special ceapă franțu­zească), muștar și sos de soia sau suc picant.
Sfat: oțeturile cu arome in­tense se vor amesteca numai cu un ulei neutru.

La salatele de roșii, castraveți, morcovi și ciuperci se potrivește un dressing din iaurt, la care se adaugă verdeață, puțin ulei, sare și piper. Sfat original: încearcă și o combinație mai îndrăzneață – migdale, muștar și ouă fierte.

Sosurile cu maioneză sunt ideale pentru salate cu carne, ouă sau crustacee. Pentru un sos de cocteil, se amestecă maioneza cu ketchup, coniac, suc de lămâie și smân­tână. Se con­dimentează picant. Aten­ție, pentru ca sosul să nu se dilueze frunzele de salată trebuie să fie bine scuturate de apă!
Sfat: Dacă nu ai suficient timp la dispoziție pentru a spăla și curăța legumele, cum­pără amestecuri deja preparate și te vei putea concentra numai pe prepararea dressingului.

Salatele picante cu măsline, șuncă și parmezan merită un sos delicios pe bază de usturoi și oțet balsamic (vezi mai jos).

Dressing de usturoi si otet balsamic
Cicoarea roșie și andivele cer un dressing cu gust puternic: se amestecă oțetul balsamic cu usturoi, muștar, supă concentrată de legume, zahăr și ulei; se potrivește de sare și piper, după gust.

Dressing cu brân­ză și ar­dei gras
Un dressing gustos pentru întreaga familie: se amestecă 3 linguri de oțet, 1 lingură de miere, coaja rasă de la ½ lămâie și 1 lingură suc de lămâie. Se înglobează 100 ml de ulei, turnând treptat și bătând cu telul. Se taie cuburi ½ ardei gras și 100 g brânză feta sau telemea; se înglobează, adăugând apoi un cățel de usturoi tocat și 1 lingură rozmarin. Se condimentează cu sare, piper și suc de lămâie, după gust.

Dressing de cartofi
Salata verde cere un sos consistent de cartofi: se pasează cartofii fierți cu supă de legume caldă, oțet și ulei. Se sărează, se piperează și se adaugă cubulețe de bacon și pătrunjel proaspăt tocat.

Dressing picant de mere
Salatele de crudități se împacă bine cu acest sos iute: se amestecă 5 linguri suc de mere cu 3 linguri de oțet balsamic alb, 
1 lingură miere și 2 linguri ulei de nuci. Se sărează și se piperează după gust. Se taie cubulețe 1 măr și se adaugă în sos, înglobând și 1 lingură pătrunjel tocat și fulgi de ardei iute.

  1. Salata greceasca
  2. Piept de pui cu rosii cherry si dovlecei, in sos de masline
  3. Supă-cremă de dovleac cu portocale
  4. Salate vesele de primăvară

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Mâncare de conopidă

Next:

Tartă cu somon

You may also like

Post a new comment