Fa si tu cartofi cu ceapa. Este o reteta simpla, perfecte pentru perioada de post, dar si o garnitura delicioasa la orice masa. Aparent banala, acesta reteta combina clasicii nostri cartofi, cu ceapa si cartofi dulci. Savoarea acestui preparat este data de combinatia savanta de ingrediente si arome.
Ca sa faci cartofii copti cu ceapa ai nevoie de o lingura cu seminte de marar, sare si piper, trei cepe albe, o lingurita rasa de nucsoara, 250 de grame de cartofi clasici si 250 de grame de cartofi dulci, trei linguri cu ulei, coaja de la o lamaie si sucul de la jumatate din lamaie. Ingredientele sunt pentru patru portii.
Incepe prin a incinge cuptorul. Pune semintele de marar, nucsoara, o lingurita rasa de sare, vreo doua lingurite cu boabe de piper si coaja de lamaie in masina de macinat cafea sau intr-un mojar si piseaza-le si amesteca-le bine.
Curata ceapa si taie-o, pe fiecare, in sase felii. Taie cartofii obisnuiti in bucati cat o nuca. Cartofii dulci, curatati, se taie in bucati mai mari decat cartofii obisnuiti.
Pune toate legumele intr-un vas larg. Adauga condimentele macinate, uleiul si vreo trei linguri cu apa. Amesteca totul bine, astfel ca uleiul si pudra de condimente sa imbrace cartofii si ceapa.
Pune legumele intr-un singur strat intr-o tava mare, care merge la cuptor. Acopera cu o folie de aluminiu si coace totul pentru 20 de minute, la foc potrivit. Scoate folia, da focul mai mare si continua sa coci pentru alte 15-20 de minute pana ce totul capata o culoare fumoasa.
Serveste cartofii copti cu ceapa, calzi, ca sa te poti bucura de toata aroma, stroptiti cu putin suc proaspat de lamaie si cu verdeata. Combinatia de cartofi dulci, ceapa si cartofi clasici este deosebit de gustoasa, iar semintele de marar, coaja de lamaie si nucsoara dau o aroma cu totul speciala.
Citeste si:
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
11 May
Doua retete pentru inghetata de casa
Secretele BucătărieiInghetata facuta in casa este delicioasa si foarte sanatoasa. Nu contine ingrediente chimice, este naturala ...
-
30 Jun
Tort cu mousse de visine
Secretele BucătărieiO reteta simplă pe care o poți face foarte bine într-o zi obișnuită sau pentru ...
-
16 Nov
Aluatul fraged. Reteta perfecta
Secretele BucătărieiAluatul fraged poate să fie o provocare, dar nu și daca folosești această rețetă. Din ...
-
08 Feb
Chec cu banane
Secretele BucătărieiChecul cu banane este un chec simplu, numai bun de luat la serviciu, perfect pentru ...