Brânză fină – cu garnituri picante

20 November of 2009

Brânză fină – cu garnituri picante. Branza este unul din cele mai iubite alimente. Versatila, gustoasa, sanatoasa… iata cateva idei care pot face orice masa mai gustoasa, mai vesela si mai plina de armonie.

Ingrediente pentru 6 porții: • 1,5 kg cartofi • sare • 1 linguriță chimen • 1,2 kg șvaițer sau brânză franțuzească Raclette • câte un borcan mic de castraveți cornișon, cepe mici, știuleți de porumb și dovleac dulce acrișor • cca. 250 g carne slabă (șuncă) • 1 legătură arpagic

 

Branza fina cu garnituri picante / Foto: Hubert Burda Medien

Preparare:

1. Spălați cartofii și fierbeți-i cca. 20 de minute într-o oală, în apă cu puțină sare și chimen.

2. Între timp, înde­părtați coaja brânzei și așezați-o împreună cu restul ingredientelor pe un platou. Spălați arpagicul, apoi tăiați-l rulouri și puneți-le într-un castronaș.

3. Scurgeți cartofii, eventual îndepărtați-le coaja și, în funcție de mărimea lor, tăia­ți-i în două, în patru sau lăsați-i întregi.

4. Puneți brânza într-o tigaie și lăsați-o să se topească 3-4 minute. Turnați-o peste cartofi și combinați-o cu restul ingredientelor după cum doriți.

Spor la treaba și poftă bună!

Timp de preparare: 30 de minute.

cca. 970 kcal/porție

Comments

comments

Previous:

Tort de citrice cu ciocolată – grepefrut delicios și răcoritor

Next:

Fondue mediteraneean cu ingrediente fine

You may also like

Post a new comment